25 Şubat 2012 Cumartesi

Enigma2 için Buyukbang Panel Eklentisi v1.4.1 - Türkçe Açıklama





Buyukbang Panel'in
detaylı özellikleri ve kullanım bilgisi için lütfen aşağıdaki açıklamaları mutlaka okuyunuz. Yukarıda yer alan ekran görüntüsünü tıklayarak tüm ekran görüntülerini slideshow olarak görüntüleyebilirsiniz. Bu sayfada her türlü hata raporlarınızı, önerilerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşabilir ve diğer kullanıcıların yorumlarını okuyabilirsiniz.
 

Çeviri:
Buyukbang Panel'i başka dillere çevirmek ister misiniz? Tek yapmanız gereken /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/BuyukbangPanel/locale/BuyukbangPanel.pot dosyasını bir metin editörüyle açarak, İngilizce metinlerin altında yer alan çift tırnaklı alanlara çeviri metinleriniz yazmak ve kaydettiğiniz dosyayı buyukbang@gmail.com adresine göndermek!
 
Desteklenen Markalar:
- VU+
- Dreambox
- Xtrend
- Clarke-Tech
- Azbox
- Enigma2 yüklü diğer cihazlar... 


Versiyon Geçmişi:
v1.4.1:
- Hata düzeltme: Blackhole gibi  bazı imajlarda EPG kopyalama sırasında karşılaşılan yeşil ekran hatası.

v1.4:
- "EPG dosya işlemleri" menüsü eklendi. Bu menüde EPG bilgisinin tutulduğu epg.dat dosyasını silebilir, yedekleyebilir ya da geri yükleyebilirsiniz.
- Hata düzeltme: Bazı imajlarda 
Buyukbang Panel'in yüklenmesi sırasında karşılaşılan hatalar.

v1.3.2:
- Hata düzeltme: Cihazın açılışında hatalı tarih olduğu (1970) ve DVB/NTP ile tarih/zaman güncellemesinin geciktiği durumlarda EPG Kopyalama işleminde ve Zamanlayıcı'nın yanlış zamanlarda çalışması veya hiç çalışmaması.

-
Hata düzeltme: Periyodik EPG kopyalama aktif olduğu zaman Zamanlanmış EPG Kopyalama'nın çalışmaması.
- Hata düzeltme: PLi tabanlı olmayan imajlarda Plugin Browser'da Buyukbang Panel ikonunun gözükmemesi.
-
Hata düzeltme: IPK dosyasının Dreambox OE2 Experimental İmajında hata vererek yüklenememesi.

v1.3.1:
- Hata düzeltme: Bazı imajlarda EPG kopyalamada yeşil ekrana oluşumu.

v1.3:
- Bu versiyon ile hem OE 1.6 hem de OE 2.0 imajları desteklenmektedir.
- Hata düzeltme: Bazı imajlarda zamanlamalı işlemlerin çalışmaması.

v1.2.1:
- Norveççe çeviri eklendi. Kvasirdo.com sitesinden Olebrumm'a teşekkürler!
- İtalyanca çeviri eklendi. Wlgforever.info sitesinden Doctor Who'ya teşekkürler!

v1.2:
- Arayüz yenilendi.

- "Zamanlayıcı" eklendi. 
- "Açılışta Hazırda Beklet" eklendi. 
- Performans ve stabilizasyon iyileştirmeleri yapıldı.

v1.1:
-Farklı imajlar ve cihazlar için raporlanan tüm hatalar düzeltildi.

v1.0:
- İlk versiyon.


Bilinen Problemler:
- Dreambox OE2 Experimental İmajında EPG altyapısı değiştirildiği için EPG Kopyalaması yapılamamaktadır. Burada ve burada tartışıldığı gibi, bu imajda hiçbir EPG kopyalama eklentisi şu an için  çalışmamaktadır. Dreambox tarfından hala geliştirilmekte olan ve burada  duyurulan yeni EPG yükleme mekanizmasını beklemekteyiz. Şu aşamada bu imajda EPG Linkleme özelliği yardımıyla EPG'siz Turksat kanallarında infobar'da EPG alınabilmektedir. Diğer OE2 imajlarda ise (OpenPLi, AAF vs.) tüm EPG fonksiyonları sorunsuz çalışmaktadır.



EPG Kopyala:
Farklı paket ve uyduda olsalar dahi kaynak kanallardan hedef kanallara EPG kopyalanmasını sağlar. Buyukbang Panel kullanarak Turksat'taki 50 küsür kanala 7E'den EPG verisini kolaylıla ve otomatik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz!

Kurulumu ve kullanımıysa oldukça basit. Eğer Enigma2 dilini Türkçe seçtiyseniz, imajınıza en uygun ayarlar otomatik olarak ayarlanıyor ve herhengi bir problemle karşılaşmadıkça herhangi bir ayarı değiştirmenize bile ihtiyaç yok. Tek yapmanız gereken EPG Kopyalama ve EPG Link özelliklerinin ihtiyaç duyduğu EPG buketini oluşturmak. Oluşturacağınız bu buket içerisine kaynak ve hedef kanalları KaynakKanal1, HedefKanal1, MARKER, KaynakKanal2, HedefKanal2, MARKER, KaynakKanal3, HedefKanal3... şeklinde sıralamasıyla eklemelisiniz. Burada kullanılan, enigma2 menüsünde "işaret ekle"isimlendirilen ayıraç için istediğiniz metni/karakteri kullanabilirsiniz. Aşağıdaki örnek ekran görüntüsünde "-" marker olarak kullanılmıştır.

1- Tüm işlemler tek bir aşamada, birkaç saniye içinde gerçekleştirilir. XML dosyayı oluşturma ve import - export diye iki ayrı aşama yok. Ayrıca herşey RAM üstünde yapıldığı için oldukça hızlı. 

2- Hem periyodik aralıklarla EPG Kopylama yapmayı sağlayan "Periyodik EPG Kopyalama",  hem de belirli bir saatte  EPG kopyalama işlemini otomatik yapmayı sağlayan "Zamanlanmış EPG Kopyalama" destekleniyor. 

3- İlk açılışta (açılış kanalınızın Showmax olacağını varsayarak) kaynak kanallara EPG'nin yüklenmesi için zaman tanımak için "Başlangıçta Kopyalama Gecikmesi" başlıklı bir ayar eklendi.

4- Kullanılan imajın hangi EPG yükleme yöntemini desteklediğini otomatik olarak algılayarak, en hızlı yöntemi seçiyor. PLi/Oudeis/CrossEPG yamaları destekleniyor. İmajda bunlardan biri varsa EPG kopyalama işlemi herhangi bir yeniden başlatma gerektirmeden tamamlanıyor. Hiçbiri yoksa epg.dat oluşturularak, yeniden başlatmayı kullanının onayına sunuyor ve yeniden başlatma sonrası EPG yükleniyor. Bunlara ek olarak twisted thread yöntemi destekleniyor ve eğer imajda varsa kullanılıyor. Bu yöntem sayesinde EPG kopyalama işlemi ayrı bir CPU thread'inde çalıştırarak kullanıcının aynı anda başka işlemler yapabilmesine olanak tanıyor. Yaptığım testlerde PLi, VTi, Blackhole ve orjinal imajlarla ilgili şöyle gözlemlerim oldu:
  • Oudeis EPG yaması denilen ve yeniden başlatmasız EPG yüklemesini çok çok hızlı yapmayı sağlayan yama PLi ve VTi imajlarda bulunuyor. Bu imajlarda 50 kanal için EPG yüklemesini 1-2 sn sürüyor ve kullanıcı hiçbirşey farketmiyor bile.
  • Cross EPG yaması denilen restartsız EPG yükleme için kullanılabilecek alternatif yamaysa orjinal imaj dışındaki imajlarda var. BH'de Oudeis yaması olmadığı için bu kullanılıyor. Bu yöntemde epg.dat dosyası oluşturulup, yeniden başlatmasız hafızaya yükleniyor. 50 kanal için epg.dat dosyası oluşturma ve dosyayı hafızaya yükleme işlemi 15-20 sn. kadar sürüyor.
  • Orjinal imajda hiçbir EPG yaması yok. 50 kanal için epg.dat dosyası oluşturma işlemi 15-20 sn.  kadar sürüyor ve ardından yeniden başlatma gerekiyor.
  • Bu arada VTI ve PLi imajlarının bir üstünlüğüde "Multi Thread" desteğinin olması. Bu özellik sayesinde işlemleri kullanıcı arayüzünde donma yapmadan yapılabiliyor. Bh ve orjinal imajda Multi Thread desteği yok, bu nedenle epg.dat oluşurken 15-20 sn. kadar kullanıcı arayüzünde enigma2 çarkı/kum saati görülüyor ve başka işlem yapılmıyor. Bu imajda otomatik EPG yükleme özelliğini kullanıcının TV başında olmadığı geç saatlere almak en sağlıklısı gözüküyor. Tabii bu tamemen parametrik, kullanıcı istediği saatlerde ve periyodik aralıklarla epg yüklemesi yaptırabiliyor.
5- Herhangi bir imajda PLi veya Oudeis yamalarında problem yaşanması olasılığına önlem olarak "CrossEPG yaması kullanımını zorla" seçeneği eklendi.

6- Tüm ayarlar kullanıcı dostu bir arayüz üzerinden değiştirilebiliyor. 

7- Yapılan tüm işlemlere ait logları görebileceğiniz bir log arayüzü eklendi. Bu arayüzdeki kaydet butonunu kullanarak ekranda göremekte olduğunuz logları /tmp/buyukbangpanel.log isimli dosyaya kaydedebilirsiniz.

Kanal tanımlamaları ve EPG buketi oluştuma: Burada aralarda kullanılan - işareti (marker) kanal listesindeyken menu tusuna basarak "işaret ekle" seçeneğiyle veya dbedit'te bukentin uzerindeyken sağ tık menüsünden "Insert marker" seçeneğiyle eklenebilir. İşaret olarak istediğinizi ekleyebilirsiniz, bu konuda kısıtlama bulumamaktadır. Aşağıda örnek buket görüntüsünü bulabilirsiniz:


EPG Ezilmesi Problemi:Bazı kanallara ait EPG verisi ilgisiz kanalları eziyor. Örneğin TVNET kanalına ait EPG Samanyolu, TV8 ve TRT1 (sadece bir frekansını) EPG'sini eziyor ve hepsinde TVNET EPG'si gözüküyor. Bunun gibi bir iki ornek daha var. Bu aslında Enigma2'nin EPG'yi NID, SID ve TSID parametrelerine gore yüklemesinden kaynaklanıyor. Yani aynı NID, SID ve TSID değerlerine sahip kanallara aynı EPG yükleniyor. 

Bu durumu önlemek için isterseniz kanal listenizi DreamEdit programiyla duzenleyerek, kanalların bu parametrelerini farklılaştırabilir ve bu şekilde problemin ortadan kalkacağını göreceksiniz. Aşağıdaki resimlerde kanalı DreamEdit ile nasıl düzenleyeceğinizi görebilirsiniz. Kanal listesinde değişiklik yapamak istediğiniz kanalı seçip sağ tıkladığınızda, ilk resimdeki menüden "Show/Edit Details" seçeneğini seçtiğinizde, ikinci resimdeki gibi bir form karşınıza çıkacak. Buradan"Service ID" alanını çok farklı bir rakamla değiştirip "Save" butonunu tıklayın. Şimdi buketlerinizde bulunan eski kanalı silip, bu güncellenen yeni versiyonu ekleyin. Artık bu kanalın yeni bir Service Reference değeri olacak ve dolayıyla problem ortadan kalkacaktır.





EPG Linkle:
Farklı paket ve uyduda olsalar dahi kaynak kanallardan hedef kanallara EPG linklenmesini sağlar. EPG Linkleme EPG Kopyalama'dan farklı olarak EPG verisini çoğullayarak RAM'de ekstra alanları kullanmadığı için kaynak kullanımı sıfırdır.

EPG kopyalama işlemi henüz gerçekleşmeden bile hedef kanallardayken bilgi çubuğu ve EPG detayında, kaynak kanallara ait EPG bilgisi görüntülenebilmekte ve EPG linklenerek kaynak kanaldaki tüm EPG değişimleri eş zamanlı olarak hedef kanala yansıtılmaktadır.

EPG Linklemenin bu avantajlarının yanısıra bir dezavantajıda var.  "Tüm EPG Sorgulamalarında" seçeneği seçilerek kullanıldığında hedef kanalların tekli ve çoklu EPG listelerinde zamanlayıcı koyarak kayıt etmek istediğinizde, hedef kanalı değil kaynak kanalı kaydedecektir. Bunu göz önünde bulundurarak öncelikli olarak EPG Kopyalama özelliklerini kullanmanız tavsiye edilir. EPG Linklemenin varsayılan ayarı olan "Sadece bilgi çubuğu ve EPG detayında" özelliğinin ise hiçbir dezavantajı olmadığı gibi, bilgi çubuğu ve EPG detayını eş zamanlı olarak kaynak kanallara linkler. 

Bir kanala EPG yüklemesi / kopyalaması yapıldığı zaman ve  kanalın kendi EPG'si varsa, bu kanala zap yapıldıktan bilgi çubuğu sonra önce yüklenen EPG, birkaç saniye sonraysa kanalın kendi EPG bilgisi görüntülenir. Buyukbang Panel bu problemi EPG Linkleme yöntemiyle çözmüştür!

Bir imajda EPG Kopyalama işleminde sıkıntı yaşanması durumunda, EPG Kopyalama yerine EPG Linkleme özelliğini "Tüm EPG Sorgulamalarında" şeklinde ayarlayarak hedef kanalların tekli ve çoklu EPG listelerinde de EPG verisini eş zamanlı olarak kaynak kanallara linkleyebilirsiniz. 

EPG Metinlerini Filtrele:
Bildiğiniz gibi bazı kanallarda Current/Next şeklinde yapılan EPG yayını, CrossEPG veya Rytec EPG Import pluginleriyle yüklenen veya Buyukbang Panel ile kopyalan EPG bilgisini eziyor. Bu problemi bu özelliği kullanarak düzeltebiliyoruz. Daha önce yayınladığım EPG Current/Next Fix eklentisinden farklı olarak filtrelenecek EPG metinleri parametrik ve Current/Next dışındaki filtrelenecek metinler kullanıcı tarafından arayüzden eklenebilmektedir. "Filterelenecekler" seçeneğine tüm metinlerin arasına bir virgül koyarak yeni eklemeler yapabilirsiniz. 


Önce

Sonra

EPG Kodlamasını Düzelt:
Türkçe Karakter Düzeltme Eklentisinin yerini alan bu özellik, tüm dilleri ve kodlamaları destekleyecek şekilde geliştirilmiştir. Türkçe ve ISO8859-9 seçenekleri seçili olduğunda EPG kodlaması yanlış olan tüm Türkçe EPG'li kanallarda bu problem otomatik olarak düzeltilir. Ayrıca encoding.conf dosyası her açılışta ve günde maksimum bir kez olmak şartıyla Kingofsat sitesinden güncellenir. Yani artık yeni gelen transponderlar için yeni bir Türkçe Karakter Düzeltme Eklentisinin hazırlanmasına ve yüklenmesine gerek yok ! Ayrıca PLi gibi imaj güncellemesinin yapılabildiği imajlarda, güncelleme sonrası encoding.conf dosyasının ezilmesi durumunda, bir sonraki açılışta gerekli değişiklikler otomatik olarak yapılır.

EPG Dosya İşlemleri:
Bu menüde EPG bilgisinin tutulduğu epg.dat dosyasını silebilir, yedekleyebilir ya da geri yükleyebilirsiniz. "Silme" işlemini EPG bilgisinde problem yaşadığınızda ya da EPG bilgisinin yeniden oluşturulmasını istediğinizde kullanabilirsiniz. "Yedekleme" ve "Geri Yükleme" işlemleriniyse mevcut EPG bilgisini korumak istediğinizde kullanabilirsiniz. "Silme" ve "Geri Yükleme" işlemlerinden sonra Enigma 2 arayüzü otomatik olarak yeniden başlatılır.

Zap Hatalarını Gizle:
Zaman zaman hızlı zaplarda karşılaşılabilen ya da kanalların parametrelerinde değişiklik yapma, internetten kanal listesi yükleme gibi işlemler sonrasında karşınıza çıkan SID/PAT hatalarını gizler, böylelikle sizde rahat rahat bu kanalları zaplayabilirsiniz. Bu eklenti sayesinde PLI imajında ayarlara eklenmiş olan bu özelliği diğer imajlarda da kullanabileceksiniz!

Açılışta Hazırda Beklet:
Bu özelliği aktive ederek cihazın ilk açılışında otomatik olarak hazırda bekleme (standby) moduna  alınması sağlayabilirsiniz. Startuptostandby eklentisinden farkı ise, istediğiniz takdirde Enigma2 arayüz yeniden başlamalarında cihazın açılmasını yani hazırda bekleme (standby) moduna geçmemesini seçebilirsiniz.

Zamanlayıcı:
Zamanlayıcıyı kullanarak, periyodik olarak belirlenen gün ve saatlerde cihazınızın  kapanmasını, yeniden başlatılmasını, hazırda bekleme moduna alınmasını sağlayabilirsiniz.

109 yorum:

  1. Bahsettiğiniz tüm ayarları yapmama rağmen başarılı olamadım. Zaten EPG buketi dışında yapmamız gereken bir şey de yok. EPG buketimi yaptıktan sonra otomatik zamanlama ile de elle EPG kopyalama ile de ekran yeşile döndü. Cihazımda Cross EPG varmış eklentinizin söylediğine göre.

    Crash logları gönderebilirim ama nasıl?

    Son olarak Enigma 2 yüklü DM800 HD Klon kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bu arada EPG Linkleme çalışıyor ancak kopyalama çalışmıyor. Ya da ben çalıştıramıyorum :)

    Selamlar...

    YanıtlaSil
  3. Kullandığınız imaj (takım ve versiyon) bilgisiyle beraber crash log'u buyukbang@gmail.com mail gönderebilirsiniz. İnceler size buradan yardımcı olmaya çalşırım. Dediğiniz gibi normal şartlarda ayarlarda yapılması gereken bir değişiklik yok. Klon 800 kullanan arkadaşlar 1.0'da bazı hatalar raporlamışlardı ve onları çözmüştük. En son sorunsuz olduğunu söylemişlerdi. Belki sizin imaj ve versiyona özel bir değişiklik gerekebilir.

    YanıtlaSil
  4. Sanırım sorunu anladım. Kullandığınız imaj gerçekten çok eski bir versiyon (2,5 senelik) olduğu için bazı özellikleri desteklemiyor. Sorunu aşacağına inandığım bir test versiyonu hazırladım.

    Unutmayın ki bu sorunu aşsak bile kodun başka bir yerinde tekrar yeşil ekran oluşturacak bir uyumsuzluk olabilir. Sonuçta siz bana crash log dosyalarını yolladığınız müddetçe ben çözüm üretmek isterim. v1.0'a ait blog konusunu incelerseniz Azbox'ta da böyle birkaç bug çözdükten sonra stabiliteyi yakalamıştık.

    Linkteki dosyayı /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/BuyukbangPanel dizinideki mevcut dosyanın üstüne kopyalayıp, cihazı yeniden başlatıp dener misiniz?

    http://netload.in/dateiBEdiUCv3zW/plugin.pyo.htm

    Saygılar...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, ilginiz için teşekkür ederim öncelikle.

    Verdiğiniz dosyayı yükledim ancak yine değişen bir şey olmadı. Elle de otomatik olarak da EPG kopyalamıyor. Tek fark, bu sefer hata da vermiyor sistem :) Yeşil ekran yok yani.

    Benim gemini sürümünün çok eski olduğunu söylemiştiniz. Şu anki güncel gemini sürümü hangisidir (bu işlerde oldukça acemiyim!). Ben dm800'deki geminiyi güncellemiş olayım bu vesileyle bari.

    Yazılımı eski bir sürüme uydurmaya uğraşmaktansa yazılımın stabil çalıştığı bir sürüme benim geçmem daha hayırlısı gibi :)

    Selamlar, iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  6. Sizin eski version imajda /etc/enigma2/settings dosyasında eksik olan satır şu:

    config.misc.epgcache_filename=/media/hdd/epg.dat

    Önceki yeşil ekran sorunu bu satırın olmamasından kaynaklanıyordu. Ben burada hata almamasını sağlayan bir değişiklik yaptım. Enigma2'nin güncel sürümlerinde olan bu ayar sayesinde epg dosyasının hangi dizinde olacağını ayarlayabiliyoruz.

    Şu an yeşil ekran almadığınızı söylemişsiniz. Peki Buyukbang Panel'de log ekranında herhangi bir hata var mı?

    Tabii en sağlıklısı yeni ve güncel bir enigma2 kullanmak. Ben VU+ cihazı kullanıyorum ve maalesef bizim cihazlara gemini çıkmıyor, dolayısıyla takip etmediğim için güncel versiyonunu söyleyemeyeceğim. Ama eğer sizin cihazınızda PLi 2.1 çalışıyorsa en hızlı ve stabil imaj olduğu için onu yüklemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar,

    Öncelikle kullandığım imajın eskiliğini tespit ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bahsettiğiniz imajı yükledim, çok şey kaybetmişim epeydir, sayenizde güncellendim : )

    İkinci olarak da harika bir plugine imza atmışsınız. Yeni imaja sorunsuz bir şekilde yükledim, çalıştırdım. Sonuç harikulade!

    Kod yazan elleriniz dert görmesin, tebrik ediyor tekrar teşekkür ediyorum yardımlarınız için.

    Selamlar...

    YanıtlaSil
  8. Nazik sözleriniz için ben teşekkür ederim. Yeni imajdan ve pluginden memnun kalmanıza çok sevindim. Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Nasılsınız?
    Büyükbang panelini blackhole 1.7.3ü yükledim. yalnız hala current next gözüküyor ekranda. bunu nasıl çözebilirim? yardımcı olabilir misin? epgleri eziyor çünkü

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,

    Blackhole panel'de current next gördüğünüz yer kanal listesi mi, kanal değiştirirken gördüğünüz infobar mı, yoksa ikiside mi?

    YanıtlaSil
  11. her ikisinde de görünüyor.Hem kanal listesinde hem de kanalın EPG menüsünde. EPGler eziliyor. Özellikle D-Smarttan aldıklarım.
    Bir de EPG Filtrelenin menüsündeki EPG başlıklarının orijinal hallerini söyleyebilir misiniz? Ben Current,Next sadece yazdım yanlışlıkla. İlk orijinal halini tekrar yazmak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En temizi şöyle yapın:
      1- telnette "init 4" komutunu verin.
      2- /etc/enigma/settings dosyasını ftp ile alın (bunun bir yedeğini almayı unutmayın), dosyanın içinde buyukbang geçen tüm satırları silin, sonra bu dosyayı kaydedip tekrar cihaza atın.
      3- telnette sırasıyla şu komutları verin:
      unix2dos etc/enigma/settings
      init 3

      Bu şekilde buyukbang panel'in ayarlarında yaptığınız değişiklikler silinir ve varsayılan ayarlara dönülür. Bu şekilde infobarda problem olmaması lazım.

      Sil
  12. Selam benim size bir sorum olacak. yeni imajlara uygun sürüm çıkacak mı ?
    OE2.0 > OpenPLI 3.0

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam,

      Henüz PLi 3.0 kullanmaya başlamadım, şu an 3.0'ın daha stabil olmasını bekliyorum. sonrasında ise PLI 3.0 için bir güncelleme çalışması yapmayı planlıyorum.

      Sil
  13. Cevabınız ve İlginiz için teşekkürler...
    Kolay gelsin..Saygılar.

    YanıtlaSil
  14. ben VU+DUO cihaz kullanıyorum open pli 3.0 yükledim oldukça güzel görüntü kalitesi olarak fakat sizin panel çalışmıyor bir an önce OE 2.0 tabanlı yazılımlar içinde çalışma yaparsanız çok iyi olacak sabırsızlıkla bekliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak etmeyin bu konuda çalışma yapacağım. Amad ediğim gibi henüz PLi 3.0 için erken olduğunu düşündüğüm için günlük kullanıma geçmedim. Çünkü geçmiş tecrübelerimden gördüğüm, muhtemel buglar yeşil ekrana neden olursa TV seyretme zevkini olumsuz etkiliyor. Evimde tek VU+ cihaz olduğu için başka cihazda geliştirme yapma olanağımda olmuyor. Bu nedenle bir ay kadar daha beklemeyi düşünüyorum.

      Sil
    2. ilginize şimdiden teşekkür ederim sabırsızlıkla bekliyoruz

      Sil
    3. büyükbang hocam eklentiyi oe 2.0 imagelar için geliştirmenin zamanı gelmedimi sabırsızlıkla bekliyoruz

      Sil
  15. PLi 3.0'ı hala günlük kullanıma almadığım için geliştirmeye başlamadım. Kullandığım ve olmazsa olmaz dediğim pluginlerden birçoğunda hala PLi 3.0/OE2 desteği çıkmamış. PLi 3.0'ı geçici yükleyip plug'ini hazırlayayım sonra tekrar PLi 2.1 yükleyip kullanmaya devam edeyim desem, bug raporları geldiğinde aynı prosedürü uygulamam gerekecek ki, bu kadar uğraşacak vakit bulamıyorum bu aralar. Elimde bu işlerde kullanabileceğim test cihazı olmadığı için yeni versiyon maalesef bir süre daha gecikecek gibi.

    YanıtlaSil
  16. Welcome to OpenViX for vuduo
    openvix 3.0 vuduo


    vuduo login: root
    root@vuduo:~# opkg install /tmp/enigma2-plugin-extensions-buyukbangpanel_1.3_buy
    ukbang.blogspot.com_mipsel.ipk
    Collected errors:
    * wfopen: /tmp/enigma2-plugin-extensions-buyukbangpanel_1.3_buyukbang.blogspot.
    com_mipsel.ipk: No such file or directory.
    * pkg_init_from_file: Failed to extract control file from /tmp/enigma2-plugin-e
    xtensions-buyukbangpanel_1.3_buyukbang.blogspot.com_mipsel.ipk.
    root@vuduo:~#

    vix imajda bu kurulumu gerçekleştiremedim

    YanıtlaSil
  17. Dosyayı tmp altında bulamamış. Cihaz restart olduğunda /tmp içindekiler silinir, dolayısıyla .ipk dosyasını /tmp altına FTP ile attıktan sonra opkg install /tmp/*.ipk komutu vermelisiniz. Bu arada bir hatanın düzeltildiği v1.3.1 versiyonu çıktı, onu indirip doğrudan o versiyonu kurmalısınız.

    YanıtlaSil
  18. bh imajda her seferinde cihazı açıp kapattığımızda tekrar epg kopyalama yapmak gerekiyor bunu diğer imajlar otomatik olarak yapıyor bh. imajda da bu düzenlene bilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azbox için soruyorsunuz sanırım ? Alanzo ustanın OpenEmbeded tabanlı (PLi olmayan) imajını mı kullanıyorsunuz yoksa PLi tabanlı imaj mı ?

      "bulunamadı" demesinin nedeni 7E'ye tüm EPG'nin yüklenmemesi ve henüz kaynağı olmayan EPG'yi kopyalamak istediğinizde bu hatayı veriyor ki bu normal. Bu hatayı almamak için cihaz ilk açıldığında açılış kanalının (benim tavsiyem bu, başka kanallarda olabilir) 7E'deki Showmax yapılması, en az 2 dk bu kanalda kanal değiştirilmeden beklenilmesi. Böyle yapında tüm digi EPG bilgisi yüklenmiş ve 42'ye kopyalamaya hazır olur. Bu noktadan sonra EPG kopyala dediğinizde bulunamadı dememesi lazım, eğer bazı kanallarda bu hata veriliyorsa o kanalları EPG buketinden silip tekrar ekleyin.

      Tekrar başlatma konusu ise blogta detaylı anlatıldı, orayı terar bir okumanızı tavsiye ediyorum. Ama genel olarak özetlemek gerekirse, bu tamamen imajı yapanların sorumluluğunda ve imaj hazırlanırken tekrar başlatma geekmeden EPG yüklenebilecek patch'in imaja uygunlanması gerek. Örneğin tüm PLi tabanlı imajlarda bu yapıldığı için yeniden başlatma gerekmiyor. Alanzo ustanın azbox için PLi tabanlı imajını bu iş için tavsiye ederim.

      Sil
  19. vu+duo için pli black hole imaj için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PLi için restart gerekmiyor, kesinlikle bir yanlışınız olmalı.
      Blackhole ise restart isteyen imajlardan birisi maalesef.

      Ama bence sizin yanlış yaptığınız şey açılışta 7E'ye EPG yükleyen bir kanalda açılış yapmamanız ve o kanalda en az 2 dk cihazı bekletmemeniz. Bu konu ve diğer kullanım açıklamalarını blogtan tekrar bir okuyup, bu şekilde deneyip, sonucu söyleyebilir misiniz ?

      Sil
  20. Bir türlü ftp ile tmp dizinine atamadım.
    Real path and requested remote path do not match: "/var/volatile/tmp/" "/tmp/"
    Copying files to remote side failed.
    "/var/volatile/tmp"
    şeklinde hata alıyorum.Vu+Ultimo ve OpenPLİ 3.0 kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  21. Welcome to OpenViX for vuduo
    openvix 3.0 vuduo


    vuduo login: root
    root@vuduo:~# opkg install /tmp/enigma2-plugin-extensions-buyukbangpanel_1.3.1_b
    uyukbang.blogspot.com_mipsel.ipk
    Collected errors:
    * opkg_conf_load: Could not lock /var/lib/opkg/lock: Resource temporarily unava
    ilable.
    root@vuduo:~#
    VİX İMAJDA bu hata oluştu.yine kuramadım.forumda benzer hataya raslayan bir arkadaşa verdiğiz cevabı okudum cihaz nette bağlanamıyor diye yazmışsınız bu eklentiye kurmak için nete bağlı olması sımı gerekli netim yok şu zamanda benim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır normalde imajda eksik paket yoksa internet bağlantısı gerekmez. Sizin imajınızda başka bir problem varmış gibi gözüküyor. Bu hatayı alıyorsanız başka bir ipk dosyasını da kuramıyor olmalısınız.

      Sil
  22. Merhaba,

    enigma2-plugin-extensions-buyukbangpanel_1.3.1_buyukbang.blogspot.com_mipsel

    yükle butonundan az önce indirdim. OE 2.0 OpenPLI 3.0 ile uyumlu mu ?

    yükleyebilir miyiz ?

    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hem PLi 2.1 hem de PLi 3.0'a uyumludur. Bugün yayınlanan v1.3.2 versiyonunu indirip kurmanızı tavsiye ediyorum.

      Sil
  23. Bilgi için teşekkürler. ellerinize sağlık. aynen bende 1.3.2 yiyüklüyorum.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
  24. sevgili üstat 1.3.2 vs. yüklüyorum sevgili üstat şimdi,
    ellerine sağlık tekrar.
    saygılar

    YanıtlaSil
  25. sevgili üstat vs.1.3.2 yükledim ancak epg bukette kaynak kanallardan hedef kanallara aktarma yapmadığını gözlemliyorum.

    ayrıntılara bakdığımda kopyalama yapmış gözüküyor

    kullandığım imaj blackhole 1.7.6

    YanıtlaSil
  26. Blackhole kanal listesi biliyorsun eskidende EPG gostermiyordu. Ama coklu epg ekraninda vs EPG vardi.

    YanıtlaSil
  27. Blackhole kanal listesi biliyorsun eskidende EPG gostermiyordu. Ama coklu epg ekraninda vs EPG vardi.

    YanıtlaSil
  28. kumanda dan yukarı yapıncak sevgili hocam kanallar çıkıncak ayrıntılarında epg bilgileri geliyordu, izah edememiş olabilirdim sadece bir show tv nin current olayı vardı çözemediğimiz sevgili hocam hatırlarsanız,

    acaba ben usr/lib/enigma2/pyton/plugins/Extensions yolundaki buyungbank panel dosyasını sildim restat yapdım ondan sonra kurdum ondan mı kaynaklanıyor acaba

    eski version stabildi sadece biliyorsunuz show tv epg current di, olmazsa eski versiona geri dönecem vereceğiniz bilgiye göre

    saygılar

    YanıtlaSil
  29. Eski versiyonla bu versiyon arasinda Kanal Listesindeki EPG goruntulenmesini etkileyecek bir fark yok aslinnda. Peki kanal listesi disinda coklu epg menusunde EPG gorebiliyor musunuz? Ilk acilta 2 dakika 7e showmax te beklediniz mi?

    Son olarsk ayni sekilde yeni versiyonu kaldirip ayni imajda eskisini tekrar kurup deneyin, bakalim sonuc ne olacak.

    YanıtlaSil
  30. #- bütün her yerde epg gözüküyor ama kanal listesinde epg gelmiyor.

    #- açılışda diğitürk w3 uydusundaki sinama kanallarında bekleyip manuel kopyalatıyorum ben devamlı.

    #- aynı imajda blackhole 1.7.6 imajda vs.1.3 kaldırdım eski kullandığım 1.2.1 tekrar yükledim her zaman ki gibi tıkır tıkır çalışıyor sevgili üstat

    ilgin için teşekür ederim.

    saygılar

    YanıtlaSil
  31. Detayli test icin tesekkurler. Benim anlamadigim EPG yuklemesi kanal listesi icin ayri bir sey yapilmiyor. Yani infobara coklu epg listesine ayri kanal listesine ayri epg yuklemesi yapilmiyor. Ben multiboot kullanmadigim icin deneyemiyorum ama turkeyforumda kullanalara soralim bakalim onlarda durum nedir.

    YanıtlaSil
  32. herşey normal ama 1.2.1 vs.da ama vs.1.3 de kanal listesinde sorun var.

    saygılar

    YanıtlaSil
  33. OE 2.0 AAF image'da kurulum sorunu yasiyorum.

    http://b1212.hizliresim.com/14/r/h6kmh.jpg

    YanıtlaSil
  34. AAF'in kendi indirme panelinden indirdim, sorunsuz kuruldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben cevap vermeden sorununuzu çözmenize sevindim. Blgi vermek açısından söyleyeyim. Buyukbang Panel libcurl4 isimli pakete ihtiyaç duyar, siz Buyukbang Panel'i yüklerken bu eğer imajı yapan grubun server'ında varsa ve internet erişiminiz varsa otomatik yüklenir. Sizde şöyle bir durum olmuş anladığım kadarıyla, hiç opkg update (bazı imajlarda ipkg update) komutu verilmediği için imajınıza server'daki paketlerin listesi hiç gelmemiş. AAF panel'in kendi indirme paneli ise sanırım bu komutu kendi kendine çalıştırmış ve bu şekilde sorun çözülmüş.


      Kısaca bu hata mesajını gördüğünüzda yapmanız gereken tek şey aşağıdaki komutu çalıştırıp tekrar Buyukbang Panel'i kurmayı denemeniz:

      opkg update
      ya da bazı imajlarda
      ipkg update

      Sil
  35. MERHABA merlin 3 imajda kurdum herşey süper çalışıyor..fakat tek sorunum ara ara yeniden başlatmak istiyor sorun ne olabilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı imajlarda EPG yükleme işlemi yeniden başlatma olmadan yapılamıyor. Eğere periyodik EPG seçeneği aktifse söylediğiniz gibi bir durum oluşur ve belirli aralıklarla yeniden başlatma ister. Periyodik EPG kopyalamayı kapatırsanız bu durum ortadan kalkar:

      http://s1222.beta.photobucket.com/user/buyukbang/media/Buyukbang%20Panel%20Turkish/2.png.html?sort=6&o=1

      Sil
  36. herşey güzel dediğiniz gibi yaptım fakat yinede epg'ler gelmiyor. kanal listesinde çıkmıyor.

    YanıtlaSil
  37. bu arada benim imajim en son güncellemeri yapılmış nemesis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben VU+ kullanıcısı olduğum için Nemesis imajda deneme şansım yok. Ancak daha detalı bir açıklamayla birlikte Buyukbang Panel'de oluşan logu gönderirseniz inceleyebilirim. Ayrıca PLi imaj yükleyip deneme şansınız varsa ora denemenizi tavsiye ederim, Pli benim üstünde geliştirme yaptığım, test edip çalışmasını garanti ettiğim ve çoğu cihaza destek veren bi imaj.

      Sil
  38. Merhaba.

    Ben Hotbird'den Animaux ve Chasse Peche kanallarını izliyorum (bu kanallarda Türkçe dil seçeneği var) ve bu kanalların EPG bilgisini Turksat'daki Dogan grubundan aldırmaya çalışıyorum, loga baktıgım zaman "kopyalandı" diyor ancak sanıyorum CROSS EPG kullandıgım için olsa gerek bir türlü Fransızca EPG bilgisini ezdiremiyorum, bunun önüne geçmek için ne yapabilirim? Cross EPG'yi de diğer kanallar için kulllanıyorum yani onu da bırakamam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar,

      Kanalın kendisinde eğer EPG varsa, yani siz Cross EPG veya Buyukban Panel kullanmasanız dahi kanalı açtığınızda EPG bilgisi geliyorsa hangi plugin'le EPG yüklerseniz yükleyin eklenen şey kanalın kendi EPG'si ile ezilecektir.

      Bunun tek kaçışı var, aşağıdaki işlemleri EPG'leri tazelemek için haftada bir, ya da birkça günde bir yapmanız gerekir.

      1- Önce kendi EPG'sinin gelmesini istediğiniz tüm kanallara (Digiturk için Showmax, Dsmart için Kanald HD) zap yapıp ikişer dakika bekleyerek bir haftalık EPG'Leri indirin. (Bu işi otomatik yapan EPG Refresh diye bir plugin'de var.)

      2- CrossEPG'yi manuel çalıştırın.

      3- Buyukbang Panel'de EPG kopyalamayı manuel çalıştırın.

      4- Enigma2 ayarlarında uydudan EPG alımını aktive eden ayarları iptal edin. (Bu ayar her imajda var mı bilmiyorum ama PLi tabanlı olan imajlarda var)

      Bu şekilde ezilme olmayacaktır.



      Sil
  39. Merhaba, VTi imaj kurdum ve eklentiyi kurmayı denedim ancak linkteki hata mesajını alıyorum, sebebi ne olabilir?

    http://i.imgur.com/iP2T9VM.png

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buyukbang Panel libcurl4 isimli pakete ihtiyaç duyar, siz Buyukbang Panel'i yüklerken bu eğer imajı yapan grubun server'ında varsa ve internet erişiminiz varsa otomatik yüklenir.

      Bir ihtimal hiç opkg update (bazı imajlarda ipkg update) komutu verilmemişse imajınıza server'daki paketlerin listesi hiç gelmemiş olabilir.

      Cihazınızın intenete bağlı olduğundan emin olduktan sonra, telnet'te aşağıdaki komutu çalıştırıp tekrar Buyukbang Panel'i kurmayı denemeniz:

      opkg update
      ya da bazı imajlarda
      ipkg update

      Sil
  40. Merhaba,
    Goldmaster HD1080 PVR üzerinde HDMU E2 image kullanıyorum. Cihaz SH4 tabanlı. Bu işlemciler için derlenmiş Buyukbang Panel mevcut mu? Bu konuda çalışmanız var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de an itibariyle elimde Goldmaster 1050 bulunuyor. Bu cihazda hiç E2 kullanmadım, dolayısyla Buyukbang Panel'inde çalışıp çalışmadığını bilmiyorum. Söz vermiyorum ama eğer cihazı elden çıkarmazsam belki bir çalışma yapabilirim.

      Sil
    2. HDMU E2 image kullanmanızı tavsiye ederim. Zira bana göre görüntü kalitesi daha iyi geldi. Oldukça da stabil.
      HD1080 = Octagon SF1008, Atevio AV700
      HD1050 = Octagon SF1008 SE+

      Sil
  41. merhaba ;
    vu+solo2 kullanıcısıyım.BH O.E 2.0.1 imaj kullanıyorum.
    bu eklentiyi aktif etmek için 7e uydusu şartmıdır?hangi kanaldan güncelleme alır?
    bende sayın @eozen81 gibi crossepg kullanmaktayım malum yabancı platformlar için.
    crossepg ile birlikte kullanabilirmiyim herhangi bi çakışma falan oluyormu?
    eğer bis platformu içinde uyarlamasını yapabilirsek benim için vazgeçilmez olur bu eklenti.
    bunun gibi birçok örnek var 9e deki natgeowild hd-myzen hd ,13e uydusunda cyfra+ daki bbc hd kanalları için de epg ezdirmesi mümkün olurmu?
    saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi kanala EPG yüklemek istiyorsanız, o kanalın EPG'sini ister kablolu yayında, ister aynı uyduda başka bir pakette, ister başka bir uyduda alabiliyorsanız, bu EPG'yi yükleyebilirsiniz. Bu plugin hiçbir uyduya bağımlı çalışmamaktadır, ancak mutlaka bir kaynak kanala ihtiyacınız vardır.

      İkinci sorunuzu gelince, mevcut EPG'nin ezilmesiyle ilgili konuyu birkaç mesaj üstte eozen'e yanıtımda anlatmıştım.

      Sil
  42. dün mesela bazı kanallarda Current olarak görünen(show tv,tv8...)pluginde elle epg kopyalama yapıyorum herşey gayet stabil görünüyor fakat biraz geçtikten sonra epglerde tekli-çoklu current yazısı görülüyor.
    bu problem neden kaylaklanıyor?
    ************************************************************************************************
    4- Enigma2 ayarlarında uydudan EPG alımını aktive eden ayarları iptal edin. (Bu ayar her imajda var mı bilmiyorum ama PLi tabanlı olan imajlarda var)
    kullandığım imaj BH 2.0.1
    bu imajda uydudan epg alımını nasıl iptal edeceğim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EPG filtreme özelliği aktifse Current Next normalde engelleniyor ama BH'de bu desteklenmiyor olabilir.
      -------------
      BH'de bu desteklenmiyor, yani bunu yapma imkanınız yok.

      Bu söylediklerim Buyukbang Panel'e özel bir durum değil, BH CrossEPG'de dahil tüm EPG yükleme eklentileri için kısıtlı bir imaj.

      Sil
  43. EPG filtreleme aktif current next engelleniyor ama kısa zaman sonra belirli periyotlar eski haline dönüyor.
    o zaman imaj değiştirme yolu göründü ama hangisi oda ayrı bir soru işareti!

    YanıtlaSil
  44. burada anlatima göre epg klasörü ulastirdim, restart yaptim türkmax türksati actim. hata aliyorum.-resimlerde görünüyür kanalliste listesinde epg eksik

    ilk resimi bakin EPG yok

    http://s14.directupload.net/images/130519/fql73p73.jpg

    ve simdi bir bakin EPG var

    http://s14.directupload.net/images/130519/33bf96la.jpg

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı imajlarda kanal listesi EPG yüklemeye uyumlu değil. Kullandığınız imajda da o tip bir sıkıntı var gibi gözüküyor.

      Sil
  45. Merhaba, bende herşey sorunuz çalışıyor, elinize sağlık, yalnız trt1 ile stv nin epg si aynı, stv ile trt1 sid değerinin farklı yaptım yine düzelmedi. Bunu ezen kanal hangisi ise onun sid değerini mi değiştirmem gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EPG'si ezen ya da ezilen kanallardan herhangi bir tanesinin parametrelerini değiştirmeniz yeterli. Ayrıca değiştirdiğiniz kanalı buketlerden silip, değiştirilmiş haliyle EPG buketi'de dahil olmak üzere diğer buketlerinize ekleyin. Yani kanalın eski halinden geriye hiçbirşey kalmamalı.

      Sil
  46. GigaBlue Hd 800 se HDFreaks imajda çalışmıyor. OpenAtv imajda çalışıyor. Bilginize

    YanıtlaSil
  47. DMM OE 2.0 imajların hiç birinde çalıştıramadım. İnfobar da epg beliriyor Kanal listesinde yok sonra birden enigma2 restart oluyor kendiliğinden. Copy EPG denediğimde direkt yeşil ekran oluyor. OpenPLi de çalışıyor ama orijinal imaj kullanmak ve EPG görmek istiyorum ama olmuyor aşağıda Merlin crashlog var. Cihaz DM500HD..Emeğinize teşekkürler..

    http://pastebin.com/9w4qDdZT

    YanıtlaSil
  48. Merhaba
    Benim DreamBox 800 Pvr orjinal cihazım var. Güncel image versionu Newnigma2 v4.0.4 kurulu
    BüyükBang Panel v1.3.2 sorunsuz kurdum fakat şu EPG çıkmayan kanallarda EPG çıkması olayını anlamış değilim. Konu ile ilgili forum sitelerindeki yazılarınızı da okudum ama mevzuyu çözemedim yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Bu arada cihazda aşağıdaki uydular ayarlı
    Turksat 2A/3A 42,0E
    Hotbird 13,0E
    Astra 3A/3B 23,5E
    Hellasat2 39,0E
    Benim anlamadığım Tuksat 7,0E uydusunu nereden bulacağım onda ki EPG datalarını alabilmek için, benim cihazımda böyle bir uydu çıkmıyor. Ne yapmam gerekli. Bilgi verirseniz çok sevinirim. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
    Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  49. simdilik süper bir plugin eksik olan iptv destegidir, bunuda uygularsan 10 numarali plugin olur

    YanıtlaSil
  50. arkadaşlar ben pli ye bu imajda yükleyemedim.bana dosya olarak verebilirmisiniz..denizz74@gmail.com

    YanıtlaSil
  51. teşekkürler.keşke 7 derece yerine betten çekmiş olsaydı epg leri bu versiyonda.inşallah oda olur yakında.

    YanıtlaSil
  52. netten yazacaktım yanlışlık olmuş.

    YanıtlaSil
  53. cok guzel bir plugin hazırlayana cok teşekurler, alıcımı değiştirdim goldmaster 1050 usb uzerinden enigma 2 çalıştırıyor hdmu image yuklu bir turlu plugini yukleyemedim.butun gun ugraştım fakat olmadı. gerçi dm800 de de zor olmuştu fakat kurdum eklentiyi nasıl kurabilirim, eklentiyi usb den cihaza yukluyorum kurulum oluyor fakat pluginde çıkmıyor deli olcam bir yardım

    YanıtlaSil
  54. dhcppc12:~# cd /tmp
    dhcppc12:/tmp# opkg install /tmp/enigma2-plugin-extensions-buyukbangpanel_1.4_bu
    yukbang.blogspot.com.ipk
    Installing enigma2-plugin-extensions-buyukbangpanel (1.4-r0) to root...
    Collected errors:
    * satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for enigma2-plugin-extensions-buyukbangpanel:
    * libcurl4 *
    * opkg_install_cmd: Cannot install package enigma2-plugin-extensions-buyukbangpanel.

    YanıtlaSil
  55. LÜTFEN YARDIM KURAMADIM BİR TÜRLÜ HEP HATA ALIYORUM EKSİK OLAN NEDİR
    dhcppc0:~# cd /tmp
    dhcppc0:/tmp# opkg install /tmp/enigma2-plugin-extensions-buyukbangpanel_1.4_buy
    ukbang.blogspot.com.ipk
    Installing enigma2-plugin-extensions-buyukbangpanel (1.4-r0) to root...
    Collected errors:
    * satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for enigma2-plugin-extensions-buyukbangpanel:
    * libcurl4 *
    * opkg_install_cmd: Cannot install package enigma2-plugin-extensions-buyukbangpanel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buyukbang Panel libcurl4 isimli pakete ihtiyaç duyar, siz Buyukbang Panel'i yüklerken bu eğer imajı yapan grubun server'ında varsa ve internet erişiminiz varsa otomatik yüklenir.

      Bir ihtimal hiç opkg update (bazı imajlarda ipkg update) komutu verilmemişse imajınıza server'daki paketlerin listesi hiç gelmemiş olabilir.

      Cihazınızın intenete bağlı olduğundan emin olduktan sonra, telnet'te aşağıdaki komutu çalıştırıp tekrar Buyukbang Panel'i kurmayı denemeniz:

      opkg update
      ya da bazı imajlarda
      ipkg update

      Sil
    2. opkg update yaptım sanırım zaten varmış tekrar kurulum denedim ama telnetten yine aynı hatayı veriyor, internet baglantısı surekli var bu arada, deli olucam yok mu caresi hocam nasıl yuklerim bu dedğin libcurl4 paketi..

      Sil
    3. Demek ki kullandığınız imajın opkg repository'sinde bu gerekli dosyalar yok. Bu durumda /etc/opkg.conf dosyasına OpenPLi repository'lerini ekleyerek deneyebilirsiniz. Kullandığınız imaj OE2.0 ise şunlar uygun olabilir. OE1.6 imaj bende yüklü olmadığı için bulmak size kalmış:

      src/gz openpli-3rd-party http://downloads.pli-images.org/feeds/openpli-4/3rd-party
      src/gz openpli-3rd-party-vusolo2 http://downloads.pli-images.org/feeds/openpli-4/3rd-party-vusolo2
      src/gz openpli-all http://downloads.pli-images.org/feeds/openpli-4/all
      src/gz openpli-vusolo2 http://downloads.pli-images.org/feeds/openpli-4/vusolo2

      Bunları opkg.conf dosyasına yükledikten sonar opkg update yapıp, buyukbang paneli kurmayı tekrar deneyin. En son olarak opkg.conf dosyasına eklediğiniz satırları mutlaka silmenizi tavsiye ederim.

      Açık söylemek gerekirse sonuçta eklentiyi kursanız bile sorunsuz çalışacağının garantisini olmayacak. Buyukbang paneli cihazınızda ve kullandığınız imajda daha once kimse test etmemişti.

      Sil
  56. Hocam denedim ama yine hata veriyor imaj dediğim gibi enigma2 hdmu oe 2.0 mı oe 1.6 mı bilemiyorum
    sizede cok zahmet verdim kusuruma bakmayın, kullanışlı bir eklenti olduğu için bu kadar ugraşıyorum bunun gibi başka alternatif varmı onuda bilmiyorum.. ama emeğiniz için gerçekten teşekür ederim.umarım sizin yardımınızla ve sabrınızla kurucaz inşallah
    Collected errors:
    * opkg_download: Failed to download http://downloads.pli-images.org/feeds/openpli-4/3rd-party/HDMUPackages.gz, wget returned 1.
    * opkg_download: Failed to download http://downloads.pli-images.org/feeds/openpli-4/3rd-party-vusolo2/HDMUPackages.gz, wget returned 1.
    * opkg_download: Failed to download http://downloads.pli-images.org/feeds/openpli-4/all/HDMUPackages.gz, wget returned 1.
    * opkg_download: Failed to download http://downloads.pli-images.org/feeds/openpli-4/vusolo2/HDMUPackages.gz, wget returned 1.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde opkg komutu Packages.gz dosyasını indirir ama sizin imaj takımı bunu HDMUPackages.gz die değiştirmiş. Dolayısıyla yukarıda söylediğim yöntem işe yaramayacak. .conf dosyasında yaptığınız deişiklikleri geri alın en iyisi.

      Size bu noktada iki önerim var:

      1- Kolay yol: HDMU takımından repository'lerine libcurl4 paketini koymalarını rica edin. Tabi libcurl4 paketi de başka paketlere ihtiyaç duyar. Hepsinin repository'ye eklenmesi lazım.

      2-Öncelikle mutlaka imajınızın OE16'mı yoksa OE2.0 olduğunu öğrenmeniz lazım. Bunu yapmadan işe başlamayın. Aşağıdaki linkler OE2.0 için, diğer linkler bende olmadığı için veremiyorum:

      Şu linkteki dosyayı indirin, /tmp dizinine atın ve opk install DOSYA_ADI şeklinde yükleyin.
      http://downloads.pli-images.org/feeds/openpli-3.0/vuduo/mips32el/libcurl4_7.24.0-r0_mips32el.ipk

      Yükleme sırasında başka eksik paketlerle ilgili hata alırsanız aşağıdakileri de aldığınız hata mesajlarına göre yüklemeniz gerekebilir:
      http://downloads.pli-images.org/feeds/openpli-3.0/vuduo/mips32el/libgnutls26_2.12.17-r6.0_mips32el.ipk
      http://downloads.pli-images.org/feeds/openpli-3.0/vuduo/mips32el/libtasn1-3_2.11-r0_mips32el.ipk
      http://downloads.pli-images.org/feeds/openpli-3.0/vuduo/mips32el/libgpg-error0_1.10-r1_mips32el.ipk
      http://downloads.pli-images.org/feeds/openpli-3.0/vuduo/mips32el/libgcrypt11_1.5.0-r0_mips32el.ipk
      http://downloads.pli-images.org/feeds/openpli-3.0/vuduo/mips32el/libevent_2.0.16-r1_mips32el.ipk

      İmajınız OE2.0 değilse zaten target hatası verir ve hiçbirini yüklemeyezsiniz. OE1.6 paketlerinin sonu mipsel.ipk ile biter. OE1.6 imajlar için onları netten aratıp bulmanız gerekir.

      Sil
  57. ilgilendiğin için çok teşekurler kullandığım imajın oe 2.0 olup olmadığını bilmiyorum forum sitesinede yazdım ama cevap yok..
    başka bir imaj buldum oe 2.0 olduğu yazıyor ama bundada yukleyemedim paketi..belkii eksik paketlerde olabilir bilmiyorum . bu işte uzman değilim normal bi kullanıcıyım..imajın back up dosyasını vereyim.bakabilirsen iyi olur gerekli değişiklikleri yapabilirsen çok iyi olur. biraz hazıra konmak gibi olucak benim açımdan ama denedim vede araştırdım ama yapaadım..müsait olduğunuz bir zaman bakarsanız sevinirim.. imaj usb biçimde multibooting.
    http://www.dosya.tc/server24/jty3oi/enigmascartta.rar.html
    tekrar tesekkürler allah razı olsun sizden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz en iyisi yukarıdaki eklentileri yüklemeyi deneyin. Zaten imajınız OE 2.0 değilse target hatası alırsınız.

      Sil
  58. slm yuklemeye çalıştım ama boyle bir hata verdi

    Collected errors:
    * pkg_hash_fetch_best_installation_candidate: Packages for libcurl4 found, but incompatible with the architectures configured
    * opkg_install_cmd: Cannot install package libcurl4.

    YanıtlaSil
  59. eklentiyi yükleyemiyorum open pli imaj kullanıtorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PLi'da hiçbir sorun yok. Mutlaka birşeyi yanlış yapıyorsunuzdur.

      Sil
  60. Vu solo2 Black hole 2.12 kullanıyorum pluginsi kurdum /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions ta görünüyor ama cihaz menüsünde görünmüyor neden olabilir..

    YanıtlaSil
  61. şimdi hata mesajınıgördüm Bad magic numberin /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/BuyukbangPanl/_init_.pyo yazıyor..

    YanıtlaSil
  62. Düzeltme; Vu solo2 Black hole 2.1.2 kullanıyordum büyükbangpanelde sorun yoktu
    şimdi Vu solo2 Black hole 2.1.3 kurdum buyukbang panel çalışmaz oldu hata mesajı olarakta
    Bad magic numberin /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/BuyukbangPanl/_init_.pyo yazıyor..
    sanrım pyton versiyon farklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Bilgi için teşekkürler. Tespitlerinizde haklısınız, böyle bir hata mesajı oluşmuşsa phyton versiyonunda değişiklik olabilir. İlk fırsatta Blackhole yükleyerek test edeceğim. Gerekiyorsa yeni bir versiyon çıkarırız.

      Sil
    2. İmajı kuran diğer kullanıcılar bir sorun olmadığını belirtiyorlar. Sizin cihazınız Clone Vu+ veya Dreambox olabilir mi?

      http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=742446&page=2#.VGdKMMmCPjc

      Sil
  63. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  64. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  65. Dreambox 7080 hd için deb çıkarmayı düşünüyormusunuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef kapalı kaynak kodlu olduğu için bu makine için çalışma yapamayacağım. Ancak Bu makineye bildiğim kadarıyla bazı takımların hazırladığı OE2.0 imajlar yüklenebiliyor. Onlarda herhangi bir hata alınırsa yardımcı olmaya çalışabilirim.

      Sil
  66. Dreambox 7080 hd için deb çıkarmanızı yinede umutla beklicez...

    YanıtlaSil
  67. bende vu zero var open atv 5.1 yükledim, epg copy yapdim ama malesef hala atv de current yaziyor, avaba birsey mi unuttum yoksa yanlis mi yaptim?

    YanıtlaSil
  68. epg dosya islemlerini yapamiyorum icerisi hep bos bu kisim galiba epgnin yolunu görmuyor yada ellede vu+ icerisindeki epg dosyasini siliyorum etc/enigma2,hdd olanai hepsini denedim ama gine ayni epg geri geliyor sifrlayamiyorum ...kullandigim img openplus

    YanıtlaSil
  69. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  70. Vu+ Duo2 ve openatv de cakir cakir calisyor . Nerden bu millet bu imageleri buluyor :-) ?

    Admin bu EPG ezmesi iyi calisyor ama bana cep telfondan baktimda yanlis kanali aciyor.. Yeni Versionlarda deyistimi ?

    Saygilar

    YanıtlaSil
  71. Merhaba
    malumunuz tivibu spor kanalında bir kaç saniye bekleyince kanal epg leri geliyor. kullanıcı o kanala gitmedin bunu BuyukBang panel ile otomatik yaptırmanız mümkün mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu işi yapan otomatik eklenti var, ayarladağınız saatlerde o kanala gidip, bir kaç saniye bekliyor. EPG import

      Sil
  72. Merhabalar çok geç oldu ama yeni keşfettim enigma 2cihazım için hala çalışıyormu eklenti

    YanıtlaSil
  73. ulan 1 saat uğraştım epg buketi oluşturdum.
    sonuç : çalışmıyor
    log kayıtlarında .... kanal için epg bulunumadı.

    YanıtlaSil
  74. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  75. Merhaba, ilk çıktığından bu yana halen kullanıyorum bunu, OpenATV 6.4'e güncelledim cihazı, ama şimdi çalışmıyor. Şöyle ki, kanal listesinde EPG gelmiyor, ama kanalı acınca infobar da epg görünüyor.

    4.8 deki powervu kanallarına 42 deki yayınlardan epg kopyalıyorum.

    Buyukbang kopyalama tamamlandı diyor, tek sorun kanal listesinde görünmüyor.


    https://i.hizliresim.com/tckxu8.jpg

    https://i.hizliresim.com/DRXrh0.jpg

    YanıtlaSil
  76. Merhaba,

    Kablo TV EPG saat farkı ve dolayısıyla Şimdiki/Sonraki programların doğru görünmemesi sorununa çözüm bulabildiniz mi acaba? EPG Kopyalama dışında seçeneğimiz var mı? blocklist.onid işe yarıyor mu?

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil