11 Kasım 2011 Cuma

Enigma2 için Buyukbang Panel Eklentisi v1.0 - Türkçe Açıklama



Sonunda uzun zamandır üstünde çalıştığım Buyukbang Panel eklentisini tamamladım. Biliyorum sizleri çok beklettim ama mümkün olduğunca sorunsuz ve her imajda tüm fonksiyonları çalışan bir eklenti ortaya çıkarmak istedim ve bu nedenle test aşamasına oldukça fazla zaman ayırdım. Bu eklentiyi VU+ DUO PLi, Blackhole, VTi ve VU+ orjinal imajlarında geliştirdim ve test ettim. Tabii Buyukbang Panel sadece VU+ değil, tüm Enigma2 cihazların kullanımına açık durumda, sadece test etmedim ama çoğu imajda sorunsuz çalışacağını düşünüyorum.



Gelelim Buyukbang Panel'de neler olduğuna. Çalışalarımı takip edenler daha önce yayınladığım EPG Exporter, EPG Türkçe Karakter Düzeltme, EPG Current / Next Fix ve Zap Hatalarını Gizleme eklentilerini bilirler. Bu eklentilerin tamamını çok çok daha gelişmiş halde Buyukbang Panel'e ekledi. Tek tek üzerinden geçersek:

EPG Kopyalama:
1- Turksat'taki 50 küsür kanala 7E'den EPG verisinin taşıması işlemleri tek bir aşamada, birkaç saniye içinde gerçekleştiriyor. XML dosyayı oluşturma ve import- export diye iki ayrı aşama yok. Herşey RAM üstünde yapıldığı için oldukça hızlı.

2- Hem periyodik aralıklarla EPG Kopylama yapmayı sağlayan "Periyodik EPG Kopyalama",  hem de belirli bir saatte  EPG kopyalama işlemini otomatik yapmayı sağlayan "Zamanlanmış EPG Kopyalama" destekleniyor. 

3- İlk açılışta (açılış kanalınızın Showmax olacağını varsayarak) kaynak kanallara EPG'nin yüklenmesi için zaman tanımak için "Başlangıçta Kopyalama Gecikmesi" başlıklı bir ayar eklendi.

4- Kullanılan imajın hangi EPG yükleme yöntemini desteklediğini otomatik olarak algılayarak, en hızlı yöntemi seçiyor. PLi/Oudeis/CrossEPG yamaları destekleniyor. İmajda bunlardan biri varsa EPG kopyalama işlemi herhangi bir yeniden başlatma gerektirmeden tamamlanıyor. Hiçbiri yoksa epg.dat oluşturularak, yeniden başlatmayı kullanının onayına sunuyor ve yeniden başlatma sonrası EPG yükleniyor. Bunlara ek olarak twisted thread yöntemi destekleniyor ve eğer imajda varsa kullanılıyor. Bu yöntem sayesinde EPG kopyalama işlemi ayrı bir CPU thread'inde çalıştırarak kullanıcının aynı anda başka işlemler yapabilmesine olanak tanıyor. Yaptığım testlerde PLi, VTi, Blackhole ve orjinal imajlarla ilgili şöyle gözlemlerim oldu:
  • Oudeis EPG yaması denilen ve yeniden başlatmasız EPG yüklemesini çok çok hızlı yapmayı sağlayan yama PLi ve VTi imajlarda bulunuyor. Bu imajlarda 50 kanal için EPG yüklemesini 1-2 sn sürüyor ve kullanıcı hiçbirşey farketmiyor bile.
  • Cross EPG yaması denilen restartsız EPG yükleme için kullanılabilecek alternatif yamaysa orjinal imaj dışındaki imajlarda var. BH'de Oudeis yaması olmadığı için bu kullanılıyor. Bu yöntemde epg.dat dosyası oluşturulup, yeniden başlatmasız hafızaya yükleniyor. 50 kanal için epg.dat dosyası oluşturma ve dosyayı hafızaya yükleme işlemi 15-20 sn. kadar sürüyor.
  • Orjinal imajda hiçbir EPG yaması yok. 50 kanal için epg.dat dosyası oluşturma işlemi 15-20 sn.  kadar sürüyor ve ardından yeniden başlatma gerekiyor.
  • Bu arada VTI ve PLi imajlarının bir üstünlüğüde "Multi Thread" desteğinin olması. Bu özellik sayesinde işlemleri kullanıcı arayüzünde donma yapmadan yapılabiliyor. Bh ve orjinal imajda Multi Thread desteği yok, bu nedenle epg.dat oluşurken 15-20 sn. kadar kullanıcı arayüzünde enigma2 çarkı/kum saati görülüyor ve başka işlem yapılmıyor. Bu imajda otomatik EPG yükleme özelliğini kullanıcının TV başında olmadığı geç saatlere almak en sağlıklısı gözüküyor. Tabii bu tamemen parametrik, kullanıcı istediği saatlerde ve periyodik aralıklarla epg yüklemesi yaptırabiliyor.
5- Herhangi bir imajda PLi veya Oudeis yamalarında problem yaşanması olasılığına önlem olarak "CrossEPG yaması kullanımını zorla" seçeneği eklendi.

6- Başka eklentilere (Web Interface veya  Rytec EPG) ihtiyaç duyulmuyor.

7- Tüm ayarlar kullanıcı dostu bir arayüz üzerinden değiştirilebiliyor. 

8- Buyukbang Paneli yüklenmesi oldukça basit: Eğer Enigma2 dilini Türkçe seçtiyseni, imajınıza en uygun ayarlar otomatik olarak ayarlanıyor ve herhengi bir problemle karşılaşmadıkça herhangi bir ayarı değiştirmenize bile ihtiyaç yok. Tek yapmanız gereken EPG Kopyalama ve EPG Link özelliklerinin ihtiyaç duyduğu EPG buketini oluşturmak.

9- Yapılan tüm işlemlere ait logları görebileceğiniz bir log arayüzü eklendi. Bu arayüzdeki kaydet butonunu kullanarak ekranda göremekte olduğunuz logları /tmp/buyukbangpanel.log isimli dosyaya kaydedebilirsiniz.

Kanal tanımlamaları ve EPG buketi oluştuma: Burada aralarda kullanılan - işareti (marker) kanal listesindeyken menu tusuna basarak "işaret ekle" seçeneğiyle veya dbedit'te bukentin uzerindeyken sağ tık menüsünden "Insert marker" seçeneğiyle eklenebilir. İşaret olarak istediğinizi ekleyebilirsiniz, bu konuda kısıtlama bulumamaktadır. Aşağıda örnek buket görüntüsünü bulabilirsiniz:


EPG Ezilmesi Problemi: Bazı kanallara ait EPG verisi ilgisiz kanalları eziyor. Örneğin TVNET kanalına ait EPG Samanyolu, TV8 ve TRT1 (sadece bir frekansını) EPG'sini eziyor ve hepsinde TVNET EPG'si gözüküyor. Bunun gibi bir iki ornek daha var. Bu aslında Enigma2'nin EPG'yi NID, SID ve TSID parametrelerine gore yüklemesinden kaynaklanıyor. Yani aynı NID, SID ve TSID değerlerine sahip kanallara aynı EPG yükleniyor. Bu durumu önlemek için isterseniz kanal listenizi DreamEdit programiyla duzenleyerek, kanalların bu parametrelerini farklılaştırabilir ve bu şekilde problemin ortadan kalkacağını göreceksiniz. Aşağıdaki resimlerde kanalı DreamEdit ile nasıl düzenleyeceğinizi görebilirsiniz. Kanal listesinde değişiklik yapamak istediğiniz kanalı seçip sağ tıkladığınızda, ilk resimdeki menüden "Show/Edit Details" seçeneğini seçtiğinizde, ikinci resimdeki gibi bir form karşınıza çıkacak. Buradan"Service ID" alanını çok farklı bir rakamla değiştirip "Save" butonunu tıklayın. Şimdi buketlerinizde bulunan eski kanalı silip, bu güncellenen yeni versiyonu ekleyin. Artık bu kanalın yeni bir Service Reference değeri olacak ve dolayıyla problem ortadan kalkacaktır.



EPG Linkleme:
EPG linkleme yepyeni ve hiçbir yerde bulamayacağınız bir yepyeni özelliktir:

1- EPG kopyalama işlemi henüz gerçekleşmeden bile hedef kanallardayken bilgi çubuğu ve EPG detayında, kaynak kanallara ait EPG bilgisi görüntülenebilmekte ve EPG linklenerek kaynak kanaldaki tüm EPG değişimleri eş zamanlı olarak hedef kanala yansıtılmaktadır.

2- Bir imajda EPG Kopyalama işleminde sıkıntı yaşanması durumunda, EPG Kopyalama yerine EPG Linkleme özelliğini "Tüm EPG Sorgulamalarında" şeklinde ayarlayarak hedef kanalların tekli ve çoklu EPG listelerinde de EPG verisini eş zamanlı olarak kaynak kanallara linkleyebilirsiniz.

3- EPG Linkleme EPG Kopyalama'dan farklı olarak EPG verisini çoğullayarak RAM'de ekstra alanları kullanmadığı için kaynak kullanımı sıfırdır.

4- Kaynak kanal EPG'sini hedef kanala eş zamanlı olarak yansıtıyor.

5- Bir kanala EPG yüklemesi / kopyalaması yapıldığı zaman ve  kanalın kendi EPG'si varsa, bu kanala zap yapıldıktan bilgi çubuğu sonra önce yüklenen EPG, birkaç saniye sonraysa kanalın kendi EPG bilgisi görüntülenir. Buyukbang Panel bu problemi EPG Linkleme yöntemiyle çözmüştür.

EPG Linklemenin bu avantajlarının yanısıra bir dezavantajıda var.  "Tüm EPG Sorgulamalarında" seçeneği seçilerek kullanıldığında hedef kanalların tekli ve çoklu EPG listelerinde zamanlayıcı koyarak kayıt etmek istediğinizde, hedef kanalı değil kaynak kanalı kaydedecektir. Bunu göz önünde bulundurarak öncelikli olarak EPG Kopyalama özelliklerini kullanmanız tavsiye edilir. EPG Linklemenin varsayılan ayarı olan "Sadece bilgi çubuğu ve EPG detayında" özelliğinin ise hiçbir dezavantajı olmadığı gibi, bilgi çubuğu ve EPG detayını eş zamanlı olarak kaynak kanallara linkler.

EPG Kodlaması Düzeltme:
Türkçe Karakter Düzeltme Eklentisinin yerini alan bu özellik, tüm dilleri ve kodlamaları destekleyecek şekilde geliştirilmiştir. Türkçe ve ISO8859-9 seçenekleri seçili olduğunda EPG kodlaması yanlış olan tüm Türkçe EPG'li kanallarda bu problem otomatik olarak düzeltilir. Ayrıca encoding.conf dosyası her açılışta ve günde maksimum bir kez olmak şartıyla Kingofsat sitesinden güncellenir. Yani artık yeni gelen transponderlar için yeni bir Türkçe Karakter Düzeltme Eklentisinin hazırlanmasına ve yüklenmesine gerek yok ! Ayrıca PLi gibi imaj güncellemesinin yapılabildiği imajlarda, güncelleme sonrası encoding.conf dosyasının ezilmesi durumunda, bir sonraki açılışta gerekli değişiklikler otomatik olarak yapılır.

Zap Hatalarını Gizleme:
Zaman zaman hızlı zaplarda karşılaşılabilen ya da kanalların parametrelerinde değişiklik yapma, internetten kanal listesi yükleme gibi işlemler sonrasında karşınıza çıkan SID/PAT hatalarını gizler, böylelikle sizde rahat rahat bu kanalları zaplayabilirsiniz. Bu eklenti sayesinde PLI imajında ayarlara eklenmiş olan bu özelliği diğer imajlarda da kullanabileceksiniz!

Gereksiz EPG Metinlerini Filtreleme:
Bildiğiniz gibi bazı kanallarda Current/Next şeklinde yapılan EPG yayını, CrossEPG veya Rytec EPG Import pluginleriyle yüklenen veya Buyukbang Panel ile kopyalan EPG bilgisini eziyor. Bu problemi bu özelliği kullanarak düzeltebiliyoruz. Daha önce yayınladığım EPG Current/Next Fix eklentisinden farklı olarak filtrelenecek EPG metinleri parametrik ve Current/Next dışındaki filtrelenecek metinler kullanıcı tarafından arayüzden eklenebilmektedir. "Filterelenecekler" seçeneğine tüm metinlerin arasına bir virgül koyarak yeni eklemeler yapabilirsiniz. 

Önce

Sonra








171 yorum:

  1. Daha önce hiç blogda yazmadım bu yüzden yanlış yere yazmış olabilirim, özür.

    Ezilme işi tamam anladım. Yine soruyorum. Motorlu settingste mesela ben çanağı hiç w3'e çevirmesem de, ordaki epg'leri Türksat'a kopyalar mı?

    YanıtlaSil
  2. Mutlaka iki dakika showmax açılarak EPG bilgisi alınmalı. Tavsiyem açılış kanalını showmax yapmanız.

    YanıtlaSil
  3. 7E-->42E EPG taşıması için hazırladığım kendi EPG buketimi linkten indirerek, DreamBoxEdit ile import edebilirsiniz. Tabii herkesin settingleri farklı olduğu için sizde bazı kanallarda işe yaramayabilir. Sadece örnek olması için veriyorum:

    http://www.multiupload.com/1ZBDKCTHL9

    YanıtlaSil
  4. O zaman şu soru akla geliyor. Açılış w3 te showmax oldu tamam, 2 dak, hatta 5 dak bekledik. Sonra Türksat'a gittik. Bir daha ne zaman çanağı w3'e çevirmek icap eder? Yani bunu hergün yapmalı mıyız? Öneriniz nedir?

    YanıtlaSil
  5. Showmax'e her geldiğinizde 7E EPG veriniz güncellenir. Dolayısıyla kopyalama sonrası oluşacak 42E EPG'leride tazelenir. 7E'de 1 haftalık EPG var, yani isterseniz 1 hafta 7e'ye çevirmeyebilirsiniz. Ama en son güncellemelerin olması için günde/iki günde bir showmax'i açmanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler yanıtlarınız için. Ben zaten EPG buketi yaptım, sadece ezilen kanalları deneyip, SID'lerini düzeltmeniz için kendi listemi upload ediyorum,zamanınız olursa, bakarsanız sevinirim.

    Not:Ayrıca D Smart'dan HDe, BBC HD, Sci Tech TV ve Animex de EPG'ler görünmüyor. Sinema TV 1001'in de TID-NID'ni değiştirerek sorunu çözdüm, ama yukarıda saydıklarımda EPG gözükmüyor maalesef..

    http://www.multiupload.com/FLKKNYJQTP

    YanıtlaSil
  7. HDe, BBC HD, Sci Tech TV ve Animex için 7E'de EPG bulunmuyor, onların EPG'si için başka bir sistem geliştirmek lazım. Sonuçta D-smart'ta bu EPG var amd benim gibi modüllü kullanıcılar bunu alamıyor. İlerde o konuyuda inceleyeceğim.

    YanıtlaSil
  8. Bu arada maalesef setting düzenleme hizmetimiz bulunmamaktadır :) Nasıl yapacağınızla ilgili mecut açıklamalar yeterli gelmezse anlamadığınız yerleri sorarsanız yardımcı olmaya çalışacağım.

    YanıtlaSil
  9. Rica ederim efendim, ben bir ara SID değiştireyim dedim, liste çorba olmuştu, çekiniyorum bu yüzden. Hem piconlarımla ilgili özel PM attığınızda bana, yardım için ben seve seve kabul etmiştim diye hatırlıyorum, neyse :((

    D smart kanalları için, 7E de EPG olmadığını biliyorum. Sadece bunlar için özel TID-NID değerleri var mı diye sormuştum. Tıpkı Sinema TV'lerdeki TID-PID 81-90 değerleri gibi.

    YanıtlaSil
  10. sevgili üstat öncelikle teşekürler.

    bh 1.6.6 imJ kullNIYORUM

    belirtiğim imajda test işlemlerini yapdınız dimi crash veriyor diyorlar

    YanıtlaSil
  11. @ivez

    Denemedim ama geçenlerde nickini hatırlayamadığım bir arkadaş şunu yayınlamıştı. Güncel listeymiş sanırım işinizi görür:

    http://i1222.photobucket.com/albums/dd496/buyukbang/Buyukbang%20Panel/belge1page001.jpg

    Bu arada ben size yardım ettiğimi düşünüyordum, tek bir isteğinizi yapmadım diye aksini düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla :(

    YanıtlaSil
  12. @Zehni,

    BH 1.6.6 yı sıfır olarak flasha kurup settinglerimi attım ve bu plugini yükledim. Hiçbir yeşil ekran vermiyordu BH' 1.6.6'da. Yeşil ekran alanların hangi imajı kullandığını söylemesi, crash logunu vermesi lazımki nedenmiş anlayayım. PLİ/BH/VTi/VU+ orjinal imajda son versiyonlarda testlerimi yaptım. Bunlarda kimsenin sıkıntı yaşamaması lazım.

    YanıtlaSil
  13. ben isa hocam ın turkuaz eklentisindeki kanal listesini sizin epg buket ekledim ve bir deneyecem diyorum..

    kanal listeleri inşallah aynıdır.

    YanıtlaSil
  14. sevgili hocam bh 1.6.6 ya kurdum ve epg buket ekledim bir sorun yok şuan show gösteriyor, tabi show plus da bekledim elle başlattım çalışdı

    show epg geliyor kaybolmadan

    YanıtlaSil
  15. @Zehni,

    Geri dönüş için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  16. ben teşekür ederim hocam bizim ki neciki sizin emekleriniz yanında

    teşekürler;

    YanıtlaSil
  17. şöyle bir durum fark ettim hocam ok lediğimiz zaman kanal listesinde show tv ve fox da current yazısı oluşdu ama info cubuğunda normal stabil

    YanıtlaSil
  18. Merhaba hocam. Ben Gigablue HD 800 kulanıyorum. Enigma 2 cihaz. Yeşil ekran hatası verdi. Epg buketi oluşturun demişsiniz. Bunu nasıl yapacağız? Hazır buket listeniz var mı acaba? Acaba epg buketi yapmadığımdan dolayı mı yeşil ekran oluştu? Crash log dosyasını turkeyforumda verdim http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?p=7739582#post7739582

    YanıtlaSil
  19. panelde gezindim biraz düzeldi

    YanıtlaSil
  20. @turnasuyu,

    bu crah'ın nedenini anladım, cihazınıza özel bir durum. Bunu fixleyip size test etminiz için bir versiyon göndereceğim.


    @Zehni,
    açılış kanalı Showmax olsun. Varsayılan ayarlarda EPG kopyalama işlemi iki dakika sonra başlar. Bu işlem bittikten sonra show tv ye zaplayabilirsin.

    YanıtlaSil
  21. peki hocam diğitürkde ki herhangibir kanal olsa olur mu showmax değil de

    showmax kullanılan bir kanal değilde o açıdan soruyorum

    YanıtlaSil
  22. Testlerde seve seve yardımcı olurum . Fixi bekliyorum. İlginiz için ayrıca teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  23. Benim gördüğüm 7E'de EPG showmax'ten yükleniyor. Herhangi bir kanal olmaz maalesef ama belkide başka kanallar vardır.

    YanıtlaSil
  24. Kardeş verdiğin resimde NID-SID var, TID yok. Bir kanal için farklı NID değerleri var.Mesela Sci Tech için 81 ve 82 değerleri var (NID)

    YanıtlaSil
  25. Bu kadar çabuk beklemiyordum. Teşekkürler. Çıkar çıkmaz deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  26. @ivez,

    ilgili mesajda hatıladığım kadarıyla tüm kanalların TID değeri ortak ve 90.


    Mesajı buldum: http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=555572&page=3

    YanıtlaSil
  27. Hocam bu sefer sürekli yeşil ekran oluyor peşpeşe
    log dosyası: http://hotfile.com/dl/134761729/5e29952/enigma2_crash_1321047360.log.html

    YanıtlaSil
  28. hocam ok lediğimiz zaman türksat kanal listesindeki show tv epg göstermiyor ileri geri zap yaptığımızda fox da aynı şekilde düzeltme şansımz var mı

    YanıtlaSil
  29. kanal izlendiğinde kanal listesini ok leyincek kanal isminden sonra epg current yazısı kayboluyor boş halde geliyor show da

    ama info bilgi çubuğunda hiçbir sorun yok

    YanıtlaSil
  30. @Zehni,

    Haklısın kanal listesinde durum söylediğin gibi. Kanal listesinin icabına ilerideki versiyonlarda bakarız. Şimdilik yeşil ekran alınan imajlara fix yazımına öncelik vereceğim.

    YanıtlaSil
  31. aff imada hd glass 16 skin kullanıyorum yeniden başlat uyarısı veriyor epg. bilgisi için

    YanıtlaSil
  32. birde bu epg buketi süreklimi kalacak settingde bu kopyalama işi tamamladıktan sonra silsek bu buketi sakınca oluşur mu?

    YanıtlaSil
  33. Bende HD Glass skin kullanıyorum. Yeniden başlatma hiçbir EPG path olmayan imajlarda gerekiyor. AAF kullanmadım ama VU orjinal imaj bda bu şekilde. Eğer showmax 'te iki dakika durulduktan ve böylece kaynak 7E EPG bilgisi uydudan indirildikten sonra EPG kopyalama yaparsanız ve ardıdan yeniden başlatma uyarısı aldığınızda yeniden başlatırsanız, 42E kanallarına EPG gelmesi gerekli. Tabii EPG buketininde düzgün olması lazım.


    EPG buketi olmazsa kopyalama işlemi yapılamaz. Kopyalama işlemi bir sefer yapılan bir işlem değil. 7E'de hep 1 haftalık EPG oluyor. Hep yenisi geliyor, güncelleniyor. Bunların 42 kanallarına taşınmaya devam etmesi gerekli.

    YanıtlaSil
  34. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  35. Merhaba hocam. Şuan işyerindeyim. Makinanın başına geçer geçmez deneyeceğim

    YanıtlaSil
  36. mrb ben zaferturan53 yükledim crash olmadı yalnız bu seferde sadece arayüz yeniden başlatılmısınmı diyor.evet hayır sorup duruyor ..buketlede de EPG adlı buket yaptım ama..hiç bir şey anlamadım..

    YanıtlaSil
  37. @zaferturan53,

    Anladım, bu başka bir hata. Şimdilik Periyodik Kopyalamayı ayarlardan kapatın, zırt pırt restart istemesin. Sonra showmax'te iki dakika bekleyip Buyukbang Panel'deki elle kopyala butonuna tıklayın. Bu şekilde aldığınız sonucu bildirirseniz sevinirim. Bu arada ben Periyodik kopyalamanın sizde devamlı restart istemesi problemini çözeceğim.

    YanıtlaSil
  38. bu seferde kum saati dondu durdu ve mutlu son CRASH....

    YanıtlaSil
  39. Crashlog'u gönderebilir misiniz... Bu arada hangi imaj ve hangi cihaz kullandığınızı alabilir miyim ?

    YanıtlaSil
  40. şimdi de devamlı olarak arayüz yeniden başlatılmalı evet hayır diyor ..çok saçma olmamış..yine de emeklerinizden dolayı teşekkürler ..kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  41. Official 6.0 Image Backup Vu+Duo

    YanıtlaSil
  42. Devamlı yeniden başlatma hatasının üstünde çalışıyorum. 1 saate kadar onun çözülmüş fixini yayınlayacağım.

    YanıtlaSil
  43. ok kolay gelsin..teş..

    YanıtlaSil
  44. verdiğiniz userbouquet.dbe0b import edip yükledm.show,stv trkiye, tv8 ,kanal a hariç problem yok.keşke onları da yapabilsem

    YanıtlaSil
  45. Show'de sorun yok bende. Demekki sizin kanal listenizdeki showtv parametreleri farklı. EPG buketinden Showları silin ve EPG buketinin en altına bir işaret, sonra 7E showtv sonrada 42E showtv yi kendi kanal listenizden ekleyin. Restart edip tekrar deneyin.

    YanıtlaSil
  46. teşekkür ederim diğerleini de demek öyle yapıcam.saol varol kardeim

    YanıtlaSil
  47. Merhaba hocam son verdiğiniz dosyayı ekledim. Yeşil ekran hatası verdi. Crash log dosyasında crossepg yaması yok diyor ama benim eklentilerimde mevcut. Crash logunu veriyorum: https://rapidshare.com/files/2501677025/enigma2_crash_1321111766.log

    Ancak periyodik epg kopyalamasını kapatıp elle kopyala yaptığımda ve bir süre showmax kanalında bekleyince çark dönmeye başladı ve restart istedi. Yeniden başladığında epg bilgilerinin sorunsuz bir şekilde geldiğini gördüm :)
    Umarım otomatik yükleme yeşil ekran olmadan gerçekleşir . Fixinizi bekliyorum. Gerçi şu andaki epg bilgileride beni fazlasıyla memnun etti.

    YanıtlaSil
  48. @turnasuyu,

    son gönderdiğin logda şöyle bir hata var:

    File "/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/BuyukbangPanel/plugin.py", line 298, in checkPath
    OSError: [Errno 89] Function not implemented

    Ama benim sana son gönderdiğim fixte checkPath kodunun kaldırılmış olması lazımdır. Ya sen son verdiğim linki yüklemedin ya da ben sana yanlış gönderdim :)

    Başka geliştirmelerde yaptım, birazdan son halininin linkini vereceğim. Sana zahmet onuda bir test ediver.

    Yardımınla tüm hataları temizleyeceğiz emin ol.

    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  49. Bu arada "CrossEPG EPG yaması bu imajda bulunmamaktadır" tamamen farklı bir anlam taşıyor. Yama ile eklenti farklı şeyler. EPG yaması sonradan yüklenebilen birşey değil, imaj hazırlanırken imajı hazırlayan geliştirici C kodlarını derlerken uyguluyor.

    YanıtlaSil
  50. merhaba hocam bh 1.6.6. için bir çalışmanız oldumu current için
    kolay gelsin

    YanıtlaSil
  51. sevgili üstat;

    fazla olmazsam, showmax kanalı açılış kanalı ayarladım ama, buseferde cihaz saati geriden geliyor 45 dakka civarında

    kanal d de ayarlı idi daha önce türkiye saati için

    YanıtlaSil
  52. Tamam BuyukBang; en kısa zamanda fiksi deneyip geribildirim yapacağım.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  53. Merhaba hocam. Verdiğiniz dosyayı yükledim. Showmax kanalını açtım. Periyodik epg kopyalamasını açtım. Çalışmaya başladı. Makina kendini restart yaptı. Tekrar açıldığında epg bilgilerinin yüklenmiş olduğunu gördüm. Yanlız makina kendini birkaç dakikada bir restart ediyor. O yüzden periyodik epg kopyalamasını kapattım. Şu ana kadar hiç yeşil ekran hatası görmedim. Sanırım bu sık otomatik restart sorununu çözmek gerekecek. Onun haricinde gayet güzel çalışıyor. Emekleriniz için tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  54. @turnasuyu,

    Sizin cihaza özel problemin çözüğlmesine sevindim. Bu sık restart sorunu VU+ orjinal imajda da vardı. Çzödüğümü zannediyordum, testte ettim ama belki bir yanlışlık olmuş olabilir. Ozkaradagdan gelecek geri beslemeye göre ona tekrar bakacağım. En azından onu kendim test etme olanağım oluyor. V1.1 çıkmadan bunuda çözeriz inşallah. Testler için teşekkürler. V1.1 final yayınlandığında deneme fırsatı bulup, cihazınızda çalışıp çalışmadığını bildirirseniz sevinirim.


    da Gigablue için

    YanıtlaSil
  55. Bu arada kanal listesini görüntülerken epg bilgileri görünmüyor, current olarak çıkıyor. Guide yaptığımızda ya da info bilgisi güzel çalışıyor. Aynı sorunu turkeyforumda zehnisağcan arkaaşta bildirmiş.

    YanıtlaSil
  56. vs. 1.1 de hocam current olayına da bakabilirseniz ok lediğimiz zaman kanal listesinde

    YanıtlaSil
  57. @Zehni,

    Kanal listesindeki current/next konusuna bakamadım, o konu acil olmadığı için biraz daha bekleyeceksanırım. Şimdilik yeşil ekranlar ve restart problemleri öcelikli.

    Bu arada showmaz bende de açılış kanalı ama saatle ilgili herhangi bir problem oluşturmuyor. Ama istersen EPGRefresh eklentisini deneyebilirsin, açılışta önce kanl d yi açacak sonrada showmax'i zaplayacak şekilde ayarlanabilir. EPG kopyalamaya'da ona göre açılış gecikmesi ayarlarsın.

    YanıtlaSil
  58. Kanal listesinde hepsinin çıkması lazım, sadece current next veren fox show gibi kanallarda ezilme oluyor. Onlarada bakacağım ama kanal listesinin sistemi biraz farklı, obiraz vakit alacak bir iş. Yapılacaklar listesinde bekliyor.

    YanıtlaSil
  59. Tabi denerim. Bu sorunları çözeceğinize eminim. Zaten çok önemli sorunda kalmadı. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  60. uzun sürer mi düzeltmeniz zaman verme şansınız var mıdır.

    YanıtlaSil
  61. Ben az evvel forumdan verdiğiniz şekilde logları aldım fakat size nasıl ileteceğmi bilemedim..eğer msn adresiniz varsa veya mail adresinizi verebilirseniz hemen size gönderebilirim arge çalışmalarınız için.. VTI image i yükledim hiçbir eklenti kurmadan paneli kurdum makinaya reset attım açıldı açıldıktan yaklaşın 2dk sonra başladı gui resetlemeye yeşil ekranla birlikte..paneli sildim şimdi sistem düzeldi ancak uzuun zamandır heycanla beklediğim programı kullanamıyorum :/

    YanıtlaSil
  62. www.multiupload.com adresine kolayca log dosyasını koyabilirsiniz, üyelik gerektirmiyor. Bekletme yok. Burada linki verirseniz hemen incelerim.

    Bu arada ben son versiyon VTI'la denedim, hiçbir problem yaşmamıştım. Mutlaka sizdeki bir ayar ya da bir başka eklentiyle çakışma olamlı. Sorun değil, çözeriz.

    YanıtlaSil
  63. yada benim kanal listem mi sorunlu acaba? umm okk multiuplad a gönderiyorum hemen

    YanıtlaSil
  64. Crash Log dosyalarım Bu adreste:

    http://www.multiupload.com/8CLIF4DKXW

    YanıtlaSil
  65. epgrefress ekledim ve kanal d açılış ayarladım

    epg refresh ayarları:
    -kanal düzenleye showmax ekledim
    -otomatik yenile :evet
    -refresh bacground :hayır
    -derin uyku kipinde epg yarat:hayır
    -kanal da kalma süresi :2
    -epg sonrasında yenile :2015
    -epg öncesinde yenile :06.15
    -alıcı kullanılırken dahi aramayı zorla :evet

    vs.
    bu ayarlarda değişiklik yapmam gerekenleri belirtebilirmisniz mümkünse

    buyukbank panelde 3 dakka yapdım süreyi

    YanıtlaSil
  66. Son 1.1 güncellemesini AzBox Premium HD de denedim, herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

    Elinize sağlık.

    Bugünlerde çok kurulum denemeleri yaptığım için şimdi de ipk paketini derliyorum, hazır paket olması açısından.

    Teşekürler.

    YanıtlaSil
  67. @cantoruner,

    Loglarınızı inceledim, bu problemi bugün çözmüştüm. Yukarıdaki mesajımda verdiğim v1.1 yamasını yüklerseniz sorunuzun çözülmesi lazım.

    YanıtlaSil
  68. @alonzo22,

    Azbox için bu güzel habere çok sevindim. Vakit ayırıp geri besleme yaptığınız için teşekkür ederim ! Sizlerinde bu şekildeki yardımıyla daha güzel şeyler sunmaya çalışacağım.

    YanıtlaSil
  69. Hemen Deniyorumm :))))))))))))))))))))))

    YanıtlaSil
  70. @Zehni,

    TV şu an eşimde olduğu için epgrefresh'e bakamıyorum, kusura bakma :)

    YanıtlaSil
  71. yeniden başlatıncak kanal d açılıyor saat düzel di ama show max a birtürlü zap yapamadım

    YanıtlaSil
  72. AzBox ta gayet iyi çalışan,1.1 güncellemesi aşağıdaki adreste.

    Önceden kurduysanız,

    ipkg install --force-overwrite /tmp/*.ipk

    komutuyla kurmanız lazım.

    V1.1 aşağıda.

    http://www.uploadace.com/leennqdjqyy1/enigma2-plugin-extensions-buyukbangpanel_1.1-r0_mipsel.ipk.html

    Umarım faydam dokunur.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  73. Patch dosyasınıda verdiğiniz şekilde dizine attım resetledim mavi tuş elle ara komutu verdim şuan reset başladı

    http://www.multiupload.com/UJMLOBDC02

    YanıtlaSil
  74. umm yanlış file yüklemişim sanırım

    YanıtlaSil
  75. Yok yanlış yama kurmuşsun. v1.0 'ı kurduktan sonra saat 21:30'daki yorumumda verdiğim patch'i yüklemen lazım, o en son versiyon.

    @alanzo onu mu ipk haline getirdin?

    YanıtlaSil
  76. Evet 1.1 yamasını ipk haline getirdim. Arkadaşlar elle silip yamayı kopyalıyorsa, chmod değeri 755 olması gerekenler, tabii 755 olmuyor ve örneğin sh uzantılı dosya çaışmıyor olabilir.

    Doğrudan v1.1 ipk dosyasını, yukarıda verdiğim komutla kursunlar.

    AzBox ta şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım.

    YanıtlaSil
  77. Evet 1.1 yamasını ipk haline getirdim derken, tabiki full versiyon olarak paketledim, sadece yama değil.

    Bu arada izin verirsen, TurkeyForum AzBox sayfasına ekleyeyim dosyayı.

    YanıtlaSil
  78. Yok yamada 755 olması gereken birşey yok, .sh'ı güncellemedim zaten. Yani v1.1 yamasında rar'ı açıp içindekileri kopyalama dışında bir işleme gerek yok şu aşamada.

    YanıtlaSil
  79. Tabi ekleyebilirsin dostum :) Yalnız beta olduğunu belirtmekte fayda var. Çünkü 1.1'e başka fixlerde girmem gerekebilir.

    YanıtlaSil
  80. Evet bendeki son durum makina açılınca epey bir bekledim yeşil ekran resetleme yapmadı..sanırım paneli artık kullanabileceğim çünkü 1.0 da hiçbir şekilde resetlenmeyi duruduramıyordum..kurbandan kaçan boğa gibiydi makina :)) ancak dayanamadım elle yükleyi tıkladım tekrar hemen yeşli ekran olup resetlendi makina ancak tekrar açıldı yani devamlı reset atmıyor.. anlaşılan mavi tuşa basmadıktan sonra bende problem you güzel çalışıyor..Yardımlarınızı için çok teşekkür ederim..Sevgiler, Can TÖRÜNER

    YanıtlaSil
  81. diğer fixleri de yaparsan bu sefer 1.1a, 1.1b yaparsın... hih, hih.

    Tamamdır, dediğin tarifle foruma ekliyorum dosyayı.

    YanıtlaSil
  82. @cantoruner,

    Tüm crashloglarınızı silip mavituşa basınca oluşan crash dosyasını gönderebilir misiniz ?

    Bu arada önceki crash dosyalarınızda dikkatimi çeken bir diğer husus sizde multiquickbutton'dan kaynaklanan bir iki crash'te vardı. Birde onu kaldırıp deneyin isterseniz.

    YanıtlaSil
  83. @alonzo22

    evet buna beta1 diyelim, diğerlerin beta2 filan diye gideriz.

    YanıtlaSil
  84. tamam harfiyen deneyip sonucu yazacağım hemen

    YanıtlaSil
  85. Umm makinayı standby a alıp tv yi kapatmıştım.. sizin meajınızı görünce ftpden multiquick buttonu silip tv ye gittim makina açılmış yeşil ekran.. makinadaki hata kodlarını silip 2dk bekledim tam tahmin ettiğim gibi 2dk bir resetliyo yeşil ekran ile birlikte..
    Son log dosyası

    http://www.multiupload.com/EUXCHGW9DC

    resetin durması için paneli yine kaldıracam anlaşılan

    YanıtlaSil
  86. ya bende niye saat geriden geliyor ben anlamadım showmax da

    epgrefresh ayarını yapamadım bir türlü

    YanıtlaSil
  87. @cantoruner,

    EPG isimli buketi bulamadığı için hata vermiş gibi gözüküyor. EPG isimli (büyük harf küçük harf önemli) bir buket yüklü değil mi ? :)

    YanıtlaSil
  88. @Zehni,

    EPGRefreshe dediğim gibi bakma imkanım şimdi yok maalesef :( Ama zaten ben onu sadece öneri olarak söylemiştim, ben kullanmıyorum onu ve showmax açılış kanalı, saat problemim yok ? Ama zaman zaman bende de oluyordu bu saat problemi, açılış kanalım Kanald olsa da oluyordu.

    YanıtlaSil
  89. değil :))))))))))))))) anladım tamam sabah ilk iş EPG buketi oluşturacağım..cmt gecesi kafam durdu sonunda... sanırım buket olunca yapmayacak..iyi geceler

    YanıtlaSil
  90. Aslında EPG buketi bulunmadığında da , hatta hiçbir koşul altında yeşil ekran alınması kabul edilebilir bişrey değil. Bunuda fixleyeceğim, basit bir güncelleme. İyi geceler...

    YanıtlaSil
  91. EPG buketi bulunamadığında yeşil ekran hatası oluşmasını engelleyen bir geliştirme yaptım. Ayrıca EPG buketinin isminin büyük küçük harf duyarlılığını kaldırdım. Başka crash loglarda gelirse, onların çözümleriyle beraber yarın beta2 olarak yayınlamayı planlıyorum.

    YanıtlaSil
  92. Tamadır V.1.1 OKK..Dayanamadım Gündüz Sayın Özkaradağ beyin Forumda vermiş olduğu Turkat EPG buketinide yükledim gönderdim makinaya 4+4 lük çalışıyor plugin şuan..hatta mavi tuş ile manuel epg yüklemesi komutu verdim o bile ilk defa plugin sayfasında epg yüklendi yazdı..valla ne diyeyim yaklaşık 3 saatte çözdüm ama azmettim çözdüm :)) sevgiler, saygılar

    YanıtlaSil
  93. Sevindim dostum :) Hadi güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  94. SHOW TÜRK gibi kanlların epg yüklemesi yapılamıyor.bunun hakkında ne yapmam lazım.

    YanıtlaSil
  95. Bugün turkeyforumda işlendi ama açılış kanalı olarak 7E'de showmax yapmaya gerek yokmuş. 42E'de turkmax'i açılış kanalı yapınca da aynı EPG bilgileri indiriliyormuş. Yeterince bu kanal üstünde beklerseniz tüm EPG'nin inmesi gerek.

    YanıtlaSil
  96. Bu arada showtuk için kaynak EPG yok k ? Show TV'den farklı yayın akışı ?

    YanıtlaSil
  97. SAMANYOLU TV avrupanın nin epg bilgisi var ama türk yanının epg bilgisi ile karışıyor yanı avrupa ile türk yanını yapan epg birbirinin tersi durumda

    YanıtlaSil
  98. büyük bang öncelikle teşekkürler nerdeyse 7/24 destek verdiğin için. Dün EPG gayet iyi çalışıyordu. Sabah dmyi açtığımda bingbang ve addons silinmiş sebep ne olaki

    YanıtlaSil
  99. Öncelikli blog ve büyükbang hayırlı olsun..
    Periyolidik EPG kopyalama etkinken showtv seyrederken crash oluyor.. yeşil ekran diğer kanallardada oldu..Orjinal İmages Uno Cihaz..
    Elle kopyalama yapıldığındada crash oluyor..bilginize..

    saygılar..


    epgcrash.rar (183 KB)
    http://www.multiupload.com/L10KSPNKVL

    YanıtlaSil
  100. Panel v1.1 iken crash Periyolidik EPG kopyalama etkinken tv seyrederken bile belli bir zaman sonra crash oluyor..

    BuyukbangPanelv1.1update_crash.rar (34 KB)
    http://www.multiupload.com/8YVDR9ZS54

    YanıtlaSil
  101. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  102. Selam :) ben en son 1.1 de sorun yaşamadım dün geceden beri stabil çalışıyor program arka planda.. bu beta2 versiyonu yükleyim mi? yoksa diğeri zaten ok hiç karıştırmayayım mı??

    YanıtlaSil
  103. Umm şimdi forumda gördüm DSMART modül için özellik eklenmiş..en iyisi ben yükliyeyim :)

    YanıtlaSil
  104. bh 1.6.6 ya vs.1.0 kurdum malum şimdiki 1.1 vs. kurmak gerekir mi show tv epg sis harici sorunum yok şuan

    saygılar hocam

    YanıtlaSil
  105. v1.0'da bile hiç hata almayan imajlar var, PLi, BH, VTi. Zaten ben bunlarda test etmişrim. Birten VU+ orjinal imajda gözümden kaçan bir hata vardı onuda beta1'de çözdük. Tabii gelen geri beslemelere göre gittikçe daha stabil bir noktaya doğru gidiyoruz. Ama tabii düzeltmelerin arasında yeni foksiyonlarda ekliyorum, GUI'yi de geliştiriyorum Sonuçta her zaman yeni hatalar eklenebilir. Ama bu işlerde böyle, gelişim çaba istiyor :) Memnunsanız eski versiyonda kalın, yeni özellikleri kullanmak isterseni deneyin derim. En kötü beğenmezseniz geriye dönersiniz.

    YanıtlaSil
  106. Hocam onca emek..beğenmemek olur mu? :))))))

    YanıtlaSil
  107. Merhaba hocam acaba sürekli restart problemi beta 2 sürümünde düzeldi mi?

    YanıtlaSil
  108. beğenmeme gibi bir lüks zaten olamaz hocam da, benim açımdan can alıcı bir isteğim show tv kaldı malum current, crash olayları sonuçlanmasını beklyorum

    saygılar

    YanıtlaSil
  109. zamanlayıcı ve işlem zamanını nasıl ve hangi durumlarda kullanabiliriz

    YanıtlaSil
  110. 1.1 kurdum ama herhangi bir ayar gerekmiyor dimi yine ayarlı geliyor

    YanıtlaSil
  111. Zamanlayıcı isteği forumda şu konuda işlenmişti:

    http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=658757


    Açıkçası benimde ihtiyacım vardı, lakin Blackhole dışında hiçbir imajda cihazın istenilen saatte otomatik kapanması vs için bir arayüz bulamadım.

    Mesala ben sabah işe gitmeden tüm cihazları düzgün bir şekilde kaptıp en son prizin kontak anahtarıyla elektriği kesiyorum, hem tasaaruf için hemde asıl olarak güvenlik için. Diğer cihazlar kolay kapanıyor ama VU+ cihazı kapatmak için önce TV'yi VU+ yu açmam sonra VU+'yu menüden kapatıp beklemem gerekiyor. Bu da sabah işe giderken çok vaktimi alıyordu. Bende bu özellikle istedğim saatte kapanmasını sağladım. Mutlaka başka ihtiyacı olanlarda vardır Sadece otomatik kapatma değil, restart, reboot, standby'da var.

    YanıtlaSil
  112. Evet herhangi bir ayar gerekmiyor, herşey optimum şekilde ayarlı.

    YanıtlaSil
  113. Yükledim..sorunsuz yola devam :))))))))))))))))))))))

    YanıtlaSil
  114. Beta 2 yi yükledim. Şu ana kadar herhangi bir problem olmadı. Restart hatası olmadı. Gayet iyi çalışıyor

    YanıtlaSil
  115. Ver.1.1 beta2 şu ana kadar sıkıntı olmadı..
    crash acısından..

    Bilginize..
    .pyo dosyasını nasıl editliyorsunuz...

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  116. @cantoruner & @idealist,

    Deneyip, vakit ayırıp sonuçlarını döndüğünüz için çok teşekkürler. Bu tip geri dönüşler kodda yaptığım değişiklikleri değerlendirmem için çok faydalı oluyor.

    .pyo .py dosyalarının compile edilmiş halleridir. .py'leri ise herhangi bir metin editörüyle düzenleyebilirsiniz. Enigma2 .py bulunca otomatik onu compile eder ve .pyo oluşturur, sonra onu çalıştırır. .py dosyaları bu nedenle bir miktar açılışı yavaşlatır.

    YanıtlaSil
  117. .pyo Bilgisi için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  118. Ustad ufak bir bug buldum....

    "copy epg at a scheduled time"=deactivate
    yaparsam, o zaman her Enigma2/Full restart sonrasinda "Startup copy delay(bende 2dk)" secenegi epg yuklemiyor/calismiyor.
    activate olursa sorun yok...

    *Bunu test etmek istiyorsan, epg.dat dosyasini yuklenmeden once hemen silmen lagzim.

    *1.1b2 ve 1.0'da test ettim.

    YanıtlaSil
  119. Kodda hatayı tespit ettim ve düzelttim. Bilgi için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  120. özkaradağ'ın dediği gibi, 42E Türkmax'dan EPG kopyalanıyorsa, EPG buketinde kaynak-hedef, yine
    7E-->42E mi? yoksa 42E-->42E mi olacak, anlamadım? özkaradağın buketini indirdim EPG buketinde kaynak-hedef 7E-->42 çünkü..

    YanıtlaSil
  121. Buket aynen kalacak, çünkü buket hangi kanaldan hangi kanala EPG kopyalanacağını gösteriyor. 42 Turkmax ise bu kaynak kanallara EPG yüklüyor. Sonuçya 7E anteni olmayan biri bile sadece 7E ve EPG buketi olan bir kanal listesiyle EPG kopyalama yapabiliyor.

    YanıtlaSil
  122. slm ben dreamboxdestek.net sahibiyim BuyukBang plugini dm 800 hd cihazda kurdum guzel calişma olmuş emeklerişn için sonsuz teşekur musaden varsa bundan sonra backuplarda ve forumda plugini paylaşmak isterim istersen seninle msnde goruşelim dreamboxdestek@msn.com

    YanıtlaSil
  123. Tabii ki, plugini istediğiniz gibi yayınlayabilirsiniz. Hobi olarak yaptığım bir çalışma ve istediğim şey işine yarayan herkese, her kanaldan ulaşması. MSN'e ekliyorum sizi ama beni tanıyanlar bilir, MSN'e ayda bir girerim. İş, plugin, TV, sinema derken pek vakit bulamıyorum.

    YanıtlaSil
  124. Merhaba. Tespit ettiğim bir durumu aktarayım. EPG buketinin en üstünde yazan kanalın epg bilgileri görülmüyor. O yüzden kullanmadığınız bir kanalı oraya getirerek ya da boş bırakarak bu sorunu aşabilirsiniz. En azından benim EPG buketinde durum böyle. Belki başka arkadaşlar da bu sorunu yaşamış olabilir.

    YanıtlaSil
  125. Bilgi için teşekkürler. Şu an cihazdan uzaktayım ama akşama inceleyeceğim. Bu arada mümkünse lgo kayıtlarında durum nedir söyleyebilir misiniz? Elle kopyalama yapıp loglara baktığınızda en üstteki kanal için kopyalama yapıldı yazısı var mı ?

    YanıtlaSil
  126. Üstad şu an işyerindeyim. Akşama loglara bir bakayım.

    YanıtlaSil
  127. Tamamdır...

    Bu arada kodu inceledim sorun yok gibi geldi, cihaz yanımda olmadığı için net birşey diyemiyorum. Akşama incelediğinizde o kanal için sadece bilgi çubuğu mu boş yoksa, tekli EPG ve çoklu EPG'de yok mu, bunuda inceleyebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  128. Hiçbir epg bilgisi yoktu hocam bilgi çubuğu tekli, çoklu epg hepsi boştu. Show tv ben de en üstteydi. Bir türlü epg bilgisi gelmiyordu. Yerini yumurcak tv ile değiştirdim. Show tv geldi, yumurcak tv gitti bu sefer. Belki araya konulan işaretleyici ile ilgili bir sorunda olabilir. Çünkü hatırladığım kadarıyla benim kullandığım EPG buketinde en üstte işaretleyici vardı. Sizin verdiğiniz örnek resimde görülmüyor.

    YanıtlaSil
  129. Şimdi kontrol ettim, PLi, Blackhole ve VTi'da problem yok. Açıkçası koduda inceleyince böyle birşey gözükmüyor. Cihaza özel bir problem mi acaba diye düşünüyorumda, açıkçası o da düşük ihtimal. Bir daha test edebilir misiniz? Birde şu baştaki ayıraçı kaldırıp tekrar dener misiniz? Loglarıda unutmayalım :)

    YanıtlaSil
  130. v 1.2'in zamanı gelmedi mi?

    YanıtlaSil
  131. Gözüken o ki bir müddet daha ertelemek durumundayım. Bir iki bug raporu geldi. Onları çözemeden vermek içimden gelmiyor. Biraz geç olsun ama temiz olsun istiyorum.

    YanıtlaSil
  132. Dm800 SE OozooN image. V 1.1 yükledim. Elle epg kopyaladım. Türksat Türkmax'da belyip restart yaptım. Ama mesela show'da ve birçok kanalda başta epg çıkıyor, sonra current oluyor..

    YanıtlaSil
  133. Varsayılan ayarları değiştirdiniz mi? EPG Link Bilgi çubuğu seçeneğinde, EPG filtrelemede açık olmalı ?

    YanıtlaSil
  134. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  135. Merhaba hocam. Hata nedenini buldum. İşaretleyiciden kaynaklanıyor. Eger en üstte işaretleyici varsa en üstteki kanalın epg bilgisi çıkmıyor. Ben özkaradag arkadaşın verdiği hazır EPG buketini düzenleyerek kullanıyorum. Orada en üestteki işaretleyiciyi kaldırmak gerekiyor. Resimler:

    Hatalı EPG resmi: http://img19.resimup.net/di/JS4I.png

    Doğru EPG resmi: http://img16.resimup.net/di/2JD2.png

    YanıtlaSil
  136. Aynı testi bende şimdi yaptım, ekran görüntüsünde olduğu gibi, başta işrate olsun olmasın problem olmadı. Şöyle yapmanız mümkün mü? Kendi buketinizi oluşturun, iki üç kanal grubu bile olsun yeter. Aynı şey olacak mı bakalım?

    Bilemiyorum, sizin imajda mı bir farklı davranış var anlamadım. Crash olsa logtan anlarızda, bu şekilde bir tek sizde olunca anlamak mümkün olmuyor. Diğer kullanıcılardan da gelmedi hiç böyle bir dönüş?


    http://i1222.photobucket.com/albums/dd496/buyukbang/Buyukbang%20Panel/screenshot.png

    YanıtlaSil
  137. İşte ayarlar ve log

    http://img44.resimup.net/di/57QB.jpg

    http://img9.resimup.net/di/6S0I.jpg

    http://img42.resimup.net/di/R1PE.jpg

    YanıtlaSil
  138. @ivez,

    Dostum logta epg kopyalama gözükmüyor. Senin bu imaj EPG yüklenirken restart isteyenlerden olduğu için (logta hiçbir şeyin desteklenmediği yazıyor) otomatik olarak periyodik epg kopyalam kapatılıyor varsayılan ayar olarak, ki kullanıcı rahatsız olmasın restartlardan. Bu nedenle


    1- Şimdi sen ya açılıştan sonra showmax ya da turkmax te bekleyip iki dk sonra elle kopyalama yapacaksın.

    yada

    2- periyodik EPG yi açıp, periyodu 720 dk filan yapacaksın. Bunu yapında açılıştan iki dk sonra çalışır restart ister ilk seferde, sonra 12 saat bekler bir dahaki epg yüklemeyi vve restartı.

    yada

    Zamanlamalı epg'yi cihazın açılacağı saatlere kuracaksın, mesela diyelim VU yu akşam 19:00 gibi mi açıyorsun, onu 19:05 filan yapacaksın


    Sonuçta cihaz açıldıktan sonra üç yöntemden biriyle EPG yüklemesi yapmalısın ki tekli çoklu epg ekranları doldurulsun, current/nextler bastırılsın. Bunu yaptığın zaman log ekranında Showtv kopyalandı şeklinde loglar görürsün aynen bu sayfanın üstündeki resimlerde olduğu gibi.

    YanıtlaSil
  139. Türkmax ta 2 dak bekletildi. Elle epg kopyalandı. Restart istedi, sonraki liste ve log görüntüleri aşağıda, sonuç aynı:

    http://img43.resimup.net/di/WEDQ.jpg

    http://img37.resimup.net/di/CAWN.jpg

    http://img45.resimup.net/di/968R.jpg

    http://img47.resimup.net/di/NURS.jpg

    YanıtlaSil
  140. Tamam şimdi oldu, kanal listesinde bir süre sonra current çıkması konusunu biliyorum. Bazı imajlarda oluyor sadece kanal listesinde bu current next sonradan geliyor. Ama bilgi çubuğu, tekli çoklu epg'de sıkıntı yok değil mi?

    Benim test ettiğim Pli, Vix, VTi'da böyle olmuyor, ama blackhole'de de böyle oluyor, kendimde gördüm. Konu üstünde dün bir ön çalışma yaptım. Bu imajlarda kanal listesini current next'ten kurtarabilirmiyiz göreceğiz. Ama ilk çalışma sonuçları çok umut verici değildi doğrusu. Bu imajlarda ilgili kod /usr/bin/enigma'nı içini gömülmüş ve pluginlerle müdahale etmek çok zor. /usr/bin/enigma dosyasını değiştirirsemde compile ister, o da diyelim senin imajda çalışır bir başkasında çalışmaz.

    Bakalım bir yol bulabilirsem müdahale etmeye çalışacağım. Ama söylediğim sebepten ötürü söz veremiyorum.

    YanıtlaSil
  141. Maalesef infobar ve tekli-çoklu epg de sıkıntı ne demek, onlarda epg hiç yok zaten. Şunu anladım, GP3'lü bu orginal imagelerde (Merlin, OoZoon, ICVS, newnigma2, Nemesis, Dream Elite vs) çok bekleyeceğiz. Keşke TID-NID değiştirme ile düzelebilen bir durum olsaydı.. Herşey için teşekkürler. Sağlık olsun..

    YanıtlaSil
  142. Pli, Vix ve VTi bence bir önceki images ler üzerine kurulu.. Blackhole Orjinal Ver.6.0 üzerine kurulu bu yüzden Orjinal ve Blackhole sorunlar çıkıyor olabilir....

    YanıtlaSil
  143. @ivez,

    Sendeki durum biraz farklı galiba. EPG kopyalama sonrası hiç EPG alamıyorsun sen anladığım bu imajda. Hiç EPG kopyalayamayan kimse raporlamamıştı. EPG buketi olduğundan eminsin değil mi ? :) Yanılmıyprsam sen başka bir imajda problemsiz kullanıyordun ? Demekki buket sıkıntısı filanda değil. Herhangi bir crash ve crashlog olmadığından, bende de VU+ olduğundan dolayı bu noktada kodu neye göre değiştireceğimi ppek bilmeme imkan olmayacak.

    Ama sana başka bir alternatifimiz var. EPG Link özelliğini tüm sorgulamaları linkle" ye çek o zaman. O seçeneği EPG kopyalama yapılamayan bir imaj çıkarsa diye koymuştum. Tabi bir dezavantajı var, sayfada deayını yazdım. Ama bu durumda o imaj için hiç yoktan iyidir.

    YanıtlaSil
  144. @idealist,

    VU+ Orjinal imaj ve Blackhole'de şu an tespit edilen tek hata, kanal listesindeki current / next hatası. O da muhtemelen dedğin gibi 6.0 farkından kaynaklanıyor. İkisininde kodları kapalı, göremiyorum. PLi açık kaynak kodlu olduğu için onun üstünden çalışıyorum.

    YanıtlaSil
  145. @ivez,

    Bu arada EPG kopyalama yaptıktan sonra restart istediğinde hayır seçeneğini seçip, sonra log ekranına girip kaydet butonuna basıp, oluşan /tmp/buyukbangpanel.log dosyasını bana gönderebilir misin ? Belki oradan birşeyler çıkarabilirim.

    YanıtlaSil
  146. Buyur kardeş. log işte.

    http://www.multiupload.com/WXZ4WJOA5M

    YanıtlaSil
  147. En son versiyon hangisi? ben birkaç gündür yoktum da buradan pek anlaşılmıyor

    YanıtlaSil
  148. @cantoruner

    Henüz bir versiyon çıkartmadık, en son versiyon v1.1 beta2. Çeşitli imajlarda kalan son problemleride çözelim, güzel bir final versiyon çıkaralım istiyorum.

    @ivez,
    Son gönderdiğin loga göre senin imajda epg.dat güzel bir şekilde oluşturuluyor. Demekki restart sonrası bunu yüklemede sıkıntı var. Bu loglar sonrası şüphelendiğim belli bir nokta var. Sende plugin yazarı olduğun için sana detayıyla anlatayım. Eğer testlerde bana yardımcı olursan, eğer şüphelendiğim şeyden kaynaklandığını tespt edersek sorunu çözerim.


    Şimdi olay şöyle: EPG patch konulmamış imajlarda epg.dat oluşturulup restart sonrası bu load ediliyor. Ama epg.dat oluşturulurken Buyukbang Panel önce epg.dat.bb dosyasını oluşturuyor ki, restartta enigma kendisi bir epg.dat oluşturuyor, o bizim oluşturduğumuzu ezmesin. Çünkü onda kopyalanmış EPG yok. Ben küçük bir .sh script yazdım, pluginin dizininde görürsün. Bu script epg.dat.bb dosyasını epg.dat üstüne yazıyor, yani enigmanın kendi oluşturduğunu uçurup, bizim oluştuduğumu load edilmesi için rename ediyor. Bu scriptin enigma2 çalışmadan önce çalışması lazım, bu nednele bende plugin içinden /usr/bin/enigma2_pre_start.sh dosyası içine /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/BuyukbangPanel/buyukbang_panel.sh satırını ekliyorum. Bu enigma2_pre_start.sh dosyası enigma2 çalışmadan önce çalıştırılan bir script.

    Tahmin 1. enigma2_pre_start.sh desteği yaklaşık 1 - 1,5 sene önce enigma imajlara geldi diye biliyorum ama acaba senin bu bahsettiğin imajlarda enigma2_pre_start.sh scriptine destek yok mu?

    Tahmin 2. Ya da benim yazdığım buyukbang_panel.sh scripti senin bu imajlarda bir şekilde yanlış çalışıp epg.dat.bb yi epg.dat üstüne move edemiyor mu?

    Şimdi senden ricam, şu adımları izleyip verdiği komutları telnette çalıştırıp, bana telnette ki tüm logu (ekrana basılanları) bir text dosyasına atarak göndermen:

    1- Showmax/turksatta yeterince bekleyip, EPG kopyalama yapıp, yeniden başlata hayır de. Sonra telnette aşağıdaki komutları sırayla ver:
    2- init 4
    3- ls -lrt /media/hdd/epg.dat /media/hdd/epg.dat.bb /usr/bin/enigma2_pre_start.sh /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/BuyukbangPanel/buyukbang_panel.sh /hdd/enigma2_crash*
    4- more /usr/bin/enigma2_pre_start.sh
    5- /usr/bin/enigma2_pre_start.sh
    6- ls -lrt /media/hdd/epg.dat /media/hdd/epg.dat.bb /usr/bin/enigma2_pre_start.sh /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/BuyukbangPanel/buyukbang_panel.sh /hdd/enigma2_crash*
    7- init 3
    8- Enigma2 açıldıktan sonra: ls -lrt /media/hdd/epg.dat /media/hdd/epg.dat.bb /usr/bin/enigma2_pre_start.sh /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/BuyukbangPanel/buyukbang_panel.sh /hdd/enigma2_crash*
    9- Şimdi EPG gelmişmi kontrol edermisin?

    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  149. Tamam anladım çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  150. dm800se login: root
    root@dm800se:~# init 4
    root@dm800se:~# ls -lrt /media/hdd/epg.dat /media/hdd/epg.dat.bb /usr/bin/enigm
    a2_pre_start.sh
    ls: /media/hdd/epg.dat: No such file or directory
    -rwxr-xr-x 1 root root 87 Nov 16 20:04 /usr/bin/enigma2_pre_start.sh
    -rw-r--r-- 1 root root 603749 Nov 20 09:30 /media/hdd/epg.dat.bb
    root@dm800se:~# ls -lrt /media/hdd/epg.dat /media/hdd/epg.dat.bb /usr/bin/enigma
    2_pre_start.sh /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/BuyukbangPanel/buyukba
    ng_panel.sh /hdd/enigma2_crash*
    ls: /media/hdd/epg.dat: No such file or directory
    -rwxr-xr-x 1 root root 920 Nov 13 00:07 /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/BuyukbangPanel/buyukbang_panel.sh
    -rwxr-xr-x 1 root root 87 Nov 16 20:04 /usr/bin/enigma2_pre_start.sh
    -rw-r--r-- 1 root root 274 Nov 18 23:00 /hdd/enigma2_crash_1321650051.log
    -rw-r--r-- 1 root root 603749 Nov 20 09:30 /media/hdd/epg.dat.bb
    root@dm800se:~# more /usr/bin/enigma2_pre_start.sh
    #!/bin/sh
    /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/BuyukbangPanel/buyukbang_panel.sh
    root@dm800se:~# /usr/bin/enigma2_pre_start.sh
    root@dm800se:~# ls -lrt /media/hdd/epg.dat /media/hdd/epg.dat.bb /usr/bin/enigma
    2_pre_start.sh /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/BuyukbangPanel/buyukba
    ng_panel.sh /hdd/enigma2_crash*
    ls: /media/hdd/epg.dat.bb: No such file or directory
    -rwxr-xr-x 1 root root 920 Nov 13 00:07 /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/BuyukbangPanel/buyukbang_panel.sh
    -rwxr-xr-x 1 root root 87 Nov 16 20:04 /usr/bin/enigma2_pre_start.sh
    -rw-r--r-- 1 root root 274 Nov 18 23:00 /hdd/enigma2_crash_1321650051.log
    -rw-r--r-- 1 root root 603749 Nov 20 09:30 /media/hdd/epg.dat
    root@dm800se:~# init 3
    root@dm800se:~#
    Broadcast message from root (console) (Sun Nov 20 09:34:14 2011):

    ivez Menu startup.sh executed

    root@dm800se:~# ls -lrt /media/hdd/epg.dat /media/hdd/epg.dat.bb /usr/bin/enigma
    2_pre_start.sh /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/BuyukbangPanel/buyukba
    ng_panel.sh /hdd/enigma2_crash*
    ls: /media/hdd/epg.dat: No such file or directory
    ls: /media/hdd/epg.dat.bb: No such file or directory
    -rwxr-xr-x 1 root root 920 Nov 13 00:07 /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/BuyukbangPanel/buyukbang_panel.sh
    -rwxr-xr-x 1 root root 87 Nov 16 20:04 /usr/bin/enigma2_pre_start.sh
    -rw-r--r-- 1 root root 274 Nov 18 23:00 /hdd/enigma2_crash_1321650051.log
    root@dm800se:~#

    Tespit ettiklerim. Türksat Türkmax ile tüm epg'ler dolmuyor (mesela show gibi). Bu yüzden w3 showmax te bekledim yeterince, show dahil hepsi doldu. Epg kopyaladım, dediklerinizi yaptım, log yukarıda.
    SONUÇ:
    Çoğu epg başta geliyor ama sonra şöyle oluyor, ilk etapta Kanal listesi açıkken karşılarında epg var, kanal üstüne gelince;
    1- current olanlar: show, TRT hd, fox, ntv, ntv spor, 24, cnbce, e2, bloomberg HT, vs eziliyor, current oluyor.
    2-Başta Next sonra current olanlar: samanyolu (başta TRT1'inki buraya geliyor,sonra next oluyor),Tv net- next oluyor. Biraz zaman geçince bunlarda current oluyor.
    3- Hiç EPG'si olmayanlar: TRT anadolu, Halk, sports

    4-Bazı EPG'ler ilgisiz kanallara gidiyor. Malatya TV, tvt, olay, Ege, yeni asır, Dünya, yaban tv, space tv, xazar, maestro, ajdara, imedi, ELTR vs.

    5-Bunların dışında İnfobarda epg yok, haliyle tekli-çoklu epg de yok..

    Durum bilgilerinize sunulur..Saygılar, iyi pazarlar kardeş..

    YanıtlaSil
  151. Test için teşekkürler dostum. Şimdi doğru anladıysam daha önce hiç EPG görmüyordun, ama bu scripti manuel çalıştırınca kanal listesine EPG'ler geldi değil mi ? Eğer böyleyse senin bu imajlarda /usr/bin/enigma2_pre_start.sh desteği yok, o nedenle otomatik çalıştırılmıyor. O zaman enigma2_pre_start.sh yerine enigma2.sh 'ı kullanırsak problem çözülür sanırım.


    1, 2 - Bu bilinen bir durum. Bazı imajlarda bu sorun yok (PLi, VTi gibi). Kanal listesine EPG yükleniyor ve current next ile ezilmiyor. Bu sorunun çözümü için çalışıyorum ama işimiz biraz zor. Lakin bu problemli imajlarda ilgili kodlar enigma'nın C kodlarına gömülmüş. Dolayısıyla compile etmeden plugin vasıtasıylasorunu çözmek zor. Compile demekte imajı baştan hazırlamak demek. Bir trick bulabilirsem uygulamaya çalışacağım.

    3- Halk TV'de digiturkte de EPG yok. TRT anadolu digitukte yok bende ? Sports belkide 7E'de anlı EPG alamamıştır, ya da bu kanalla ilgili EPG buketini kontrol etmek gerekli.

    4 - Bu konubilinen bir durum, açıklaması ve çözümü blogta var. EPG ezilmesi başlığında bulabilirsin.

    5- Bu beni en şaşırtan madde oldu. Yani senin bu imaj sadece kanal listesine EPG yükleme yapıyor, çoklu,tekli epg'de ve infobarda hiç EPG yüklenmiyor ??? Eğer öyleyse anladığım epg.dat yüklemeyide tam yapamamış.

    Hem enigma2_pre_start.sh desteği olmaması hem de epg.dat yüklemesinin olmaması beni çok şaşırttı. Bunlar en temel özellikler. Bu söylediğin imajlar güncel sürümler değil mi, eski sürümler değil yani?

    YanıtlaSil
  152. Hayır. Daha önce de EPG görüyordum, yani telnet komutlarıyla değişen hiç birşey olmadı.

    Kullandığım image en güncel imaj.


    Sonuçta pluginde current next filtrele seçeneği var ama filtrelemiyor? İlginç durum.

    Bir de herkes current-next gördüğü kanalları yazmalı ki, bir taktik geliştirebilsin. Sizdeki image uysaydı, benim listedeki current-next çıkan kanalların SID'lerini değiştirirdiniz, ama liste editi yapmıyordunuz değil mi? unuttum :(((

    YanıtlaSil
  153. SID değişikliklerini yaptım, ama kanal listesi allak bullak oldu. SID değişiklikleri olan kanallar oldu..

    YanıtlaSil
  154. Görünen sorunlar arasında current next bence en küçüğü. Bu imaj epg.dat yüklemede hiçbir hata alınmıyor ama tekli çoklu epg listeleride boş gözüküyor. Bu imajlarda maalesef kendim çalışma olanağım olmadan pek birşey yapamacağız gibi gözüküyor, ki maalesef bende dreambox yok, VU+ kullanıcısıyım.


    Şİmdilik önerebileceğim şey, zamanlamalı ve periyodik EPG kopyalama'yı kapatarak, EPG Link özelliğini "Tüm sorgulalamaları" şeklinde değiştirip enigma2'yi yeniden başlatmanız. Bu seçeneği, EPG kopyalama çalışmayan imajlar olursa onlara B planı olsun diye koymuştum. Umarım bu çalışır.

    YanıtlaSil
  155. İnfo bar da ve tekli-çoklu epg kısmen geldi, daha öncede vardı kısmen. Aslında gelip gidiyor. % 100 bir verimlilik yok.

    Current-Next aynen devam ediyor..

    YanıtlaSil
  156. Arkadaslar, kullandiginz ozel pluginler/addonslar yoksa, o zaman Openpliye gecmenizi tavsiye ederim.
    Adamlar Enigma 2.1 kullaniyor diyebilirim, cunku ekstra patch ve secenekler sunuyorlar ve bunlar baska imagelarda maalesef yok!.
    Ustune birde Infinity-HD skin veya Glass-HD yuklerseniz tadindan doyulmaz...

    YanıtlaSil
  157. Vu+ ve ETx000 kullananlar VIX-Team image deneyebilirler, cunku Openpli altyapisini kullaniyorlar...

    YanıtlaSil
  158. DM 800SE için openpli hem beta hem de secondstage 82 olarak gözüküyor. Mevcut sistemde secondstage 84, buna Barry allenle uyar mı?

    YanıtlaSil
  159. Open PLi 2.1 beta versiyonu kullanıyorum. Beta olduğuna bakma, "hiçbir" enigma2 imaj bu kadar stabil değildir. En az yeşil ekran veren ve en hızlı çalışan imajdır. Ben devamlı kodda yaptıkları değişiklikleri takip ediyorum, ram kullanımını, cpu kullanımını orjinal DM opensource imajına göre düşerebilecek herşeyi yaptılar, yapıyorlar. Süslü püslü değildir ama size gereken herşeyi zaten plugin olarak bulup yükleyebilirsiniz.

    Kısacası cihazınıza destek veriliyorsa bende OpnPli tavsiye ediyorum. Tabii diğer imajlara desteğimiz sürecek ama sizin rahatınız için bir tavsiye...

    YanıtlaSil
  160. @ivez,

    Bu arada aramızda iletişim sorunu oldu sanırım, eğer 9- adımlık test planını göndermeden önce tekli çoklu EPG yüklendiğini söyleseydin ikimizde boşuna uğraşmayacaktık :)

    Bazen yükleniyor, bazen yüklenmiyor dediğinden de ben tüm EPG'lerin digiturk kanallarına yüklenmeden EPG Kopyalama yapıldığını anlıyorum. Açılışta bekleme süresini 5 dk filan yapıp, açılış kanalını showmax olarak belirlemen ve açılışta kanal değiştirmeden beklenmen gerek. Hatta 5 dk dolmadan, mesela 4. dakikada EPG gelmesini beklediği 3-5 digiturk kanalına bak, mesela show, ntv. Bunların digi versiyonlarına EPG gelmişse, 5. dakikada otamatik başlayacak (tabii periyodik epg kopyalama açıksa) olan EPG kopyalama ve ardından yeniden başlatma sonrası, aynı kanalların Turksat'takilerine de EPG gelmesi gerek.

    YanıtlaSil
  161. Tamam pli ile denemek kolay,denerim. Sorun diğer imagelerde çalışıp çalışmadığının test edilmesi..

    Şunu anladım.
    1-Türksat Türkmaxda beklediğim de,w3 te show tv gibi bazı kanallar dolmuyor. Bu yüzden w3 de beklemek gerekiyor.
    2-Sonra o kanla üzerindeyken, epg manuel kopyalanmalı, restart edilmeli.
    3-Sonra Türksat kanal listesindeki epg, infobardaki epg, tekli-çoklu epg kontrol edildiğinde, çoğu gelmiş oluyor, ama % 100 olmuyor bu kesin, ama ilk etapta yine de kanal listesi epg'li
    4-Bence en büyük sorun kanal listesinde oluşan epg'lerin peyder pey, yerini current-nex'lere bırakması.
    5-Kanal listesine baktığında epg yoksa bence bu plugini kullanmanın bir anlamı yok..

    Saygılarımla..

    YanıtlaSil
  162. @ivez,

    Anlaşılan senin imaj VU+ orjinal imajla aynı şekilde çalışıyor ve tek sıkıntı kanal listesinde ki current next. Benim bildiğim 7-8 kanalda current next yayını var, bunun dışında problem olmuyor. Kanal listesinde current next ezilmeside maalesef belirli imajlarda var. Bu imajların, problem olmayan diğer imajlardan kodu farklı ve değiştirilmesi güç. Daha öncede dediğim gibi plugin ile müdahale edilemeyen C kodlarında uygulamalar yapmışlar.

    Eğer kanal listesi çok önemliyse, yukarıda bahsettiğim EPG Link özelliğini kullanabilirsin, onda ezilme olmaz. Ama onunda blogta yazdığım bir dezavantajı olduğunu unutmamak lazım.

    YanıtlaSil
  163. dm800hd klon dream elite imajda crash oluyor 2 dakikada bir.Ftp den crash dosyasını buldum ama sana nasıl göndereceğim bilmiyorum.Dosyanın içinde yazanları burayamı atayım

    YanıtlaSil
  164. Yukarıda yorumlarda verilen v1.1 beta2 versiyonunu denediniz mi? Onda birçok problem giderilmişti?

    Eğer v1.1 beta2'de problem yaşıyorsanız logları zipleyip multiupload.com sitesine yükleyerek linki burada verebilirsiniz. Üyelik gerekmiyor.

    YanıtlaSil
  165. Bu arada son günlerde yoğunluğum nedeniyele pluginler çok ilgilenemedim. Yeni versiyonu bekleyen arkadaşları maalesef 1-2 hafta daha bekleteceğiz. Bu hafta sonu bulduğum sürede ise ubuntu 9'dan 11'e geçiş yaptım ve derleme ortamını vs hazırladım.

    Bu arada yorum ve önerilerinizi değerlendirmeye devam edeceğim.

    YanıtlaSil
  166. bu muhteşem paylaşım için sonsuz tskler.

    YanıtlaSil
  167. Benim takıldıgım konu trt1-tv8-tvnet aynı epg yi almam acıklamıssınız ıd numarasını değiştirin diye hem 7 derecede hemde 42 aynı kanal ıd aynı yapıp değişmem gerekiyo değilmi??
    yardımcı olursanız sevinirim..

    YanıtlaSil
  168. Selamlar @büyükbang,

    Epeyce tekamül etmişsiniz.

    Enigma ile bu kadar uğraştığınıza göre, Dreambox'larda yapılan *.ts kaydın parametrelerini nasıl belirleyebiliriz.

    TS kayıtta olmasını istediğim parametreler ;

    * VPİD

    * APİD

    * PAT

    * PMT

    * ECM

    Ne maksatla bu parametreleri de içerecek şekilde kayıt yapmak istiyorsunuz diye soracak olursanız, video kaydından biss key'leri tespit edebilmek içindir.

    Dreambox'ta bu parametreleri belirleyebileceğimiz bir yer yada dosya var mıdır?

    Yanıt için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  169. arkadaşlar dosya olarak var mı..ipk değil..

    YanıtlaSil